Mindenmás

Napi pakk: 25 fokkal érkezik a szombat, ezen a napon került sor az első nemzetközi labdarúgó mérkőzésre Szegeden

Ma nem lesz panaszunk az időjárásra, gyönyörű, napsütéses időre számíthatunk Szegeden, 25 fokot is mérhetünk napközben. Sok-sok programmal is kecsegtet bennünket ez a nap: lesz jótékonysági motoros felvonulás, folytatódik a SZEN, vagyis a Szegedi Egyetemi Napok, de még Neoton szuperkoncert is jön városunkba. Évfordulóban sem lesz hiány, ugyanis ezen a napon mutatták be az első szegedi operát és került sor az első nemzetközi labdarúgó mérkőzésre városunkban. Meghoztuk a Napi pakkot, minden fontos infóval a kávéd mellé!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kívánunk minden kedves Ferenc, Fülöp, Izidor, Jakab és Gujdó nevű Olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 120 éve, 1904 – ben megszületett Salvador Dali szürrealista festő.
  • 43 éve, 1981 – ben meghalt Bob Marley jamaikai reggae zenész.
  • 23 éve, 2001 – ben meghalt Douglas Adams angol író (Galaxis útikalauz stopposoknak).
  • 1909. május 11-én mutatták be az első szegedi operát, Király-König Péter A faluni bányász című művét.
  • 1913. május 11-én a SZAK felújított pályáján került sor Szegeden az első nemzetközi labdarúgó mérkőzésre a bécsi Simmeringer Sport Club ellen.

NAPOS IDŐNK LESZ MA SZEGEDEN

Szombaton eleinte napos idő várható Szegeden, később gomolyfelhők képződnek, illetve délután észak-északnyugat felől a fátyolfelhőzet is megnövekszik. Helyenként – elsősorban északkeleten és a Dunántúl déli részén – alakulhat ki egy-egy zápor. Az Alpokalján és keleten élénk lesz az északi-északkeleti szél. A hajnali 4-13 fokot követően délután 21-25 fokot mérhetünk térségünkben.

SOK-SOK PROGRAMMAL KAPCSOLÓDHATUNK KI MA VÁROSUNKBAN

Telis-tele leszünk ezen a hétvégén programokkal Szegeden! Csak győzzünk közülük válogatni, vagy valamennyire elmenni. Lesz jótékonysági motoros felvonulás, folytatódik a SZEN, vagyis a Szegedi Egyetemi Napok, de még Neoton szuperkoncert is jön városunkba. Mutatjuk a hétvége legizgalmasabb programjait egy csokorba szedve.

MA SZEMETESZSÁKOT RAGADNAK A SÁRKÁNYHAJÓSOK

A szegedi sárkányhajósok idén újra belevágnak a sűrűjébe, és megtisztítják a Tisza és a Maros városi szakaszát a szeméttől – tájékoztatták szerkesztőségünket a szervezők, akik azt is elárulták, hogy május 11-ére tervezik a takarítási akciót.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb