KözéletMindenmás

Ismét a 10 legjobb között van Szeged város: népszerű úticél Pünkösd ünnepén is

Jön egy újabb hosszú hétvége, így sokan utaznak belföldön. A Szállás.hu előfoglalási adatai szerint Szeged az egyik olyan város, ami az országos toplistán szerepel, mint kedvelt úticél a magyar emberek körében. Városunkat, csak néhány másik település előzi meg a rangsorban.

ANNYIAN UTAZHATNAK PÜNKÖSDKOR, MINT HÚSVÉTKOR: SZEGED AZ ÖTÖDIK HELYET CÉLOZTA MEG A TOPLISTÁN

Pünkösdkor közel annyian utazhatnak, mint húsvétkor a Szállás.hu előfoglalási adatai szerint. Gyula, Siófok és Eger vezeti eddig a foglalási listát a településenkénti bontásban. Az ötödik helyet a mi városunk, Szeged foglalta le, egy hellyel hátrébb a főváros mögött.

RÉGIÓS ÖSSZESSÍTÉSBEN ÉSZAK-MAGYARORSZÁG ÉS A BALATON TÉRSÉGE A LEGVONZÓBB

Szoros a verseny a legnagyobb turisztikai régiók között. A foglalásokból legnagyobb arányban Észak-Magyarország (20%) és a Balaton (18%) részesül, de a dél-alföldi régió sincs sokkal lemaradva. Észak-Magyarországon Eger és Miskolc a legkeresettebb úti cél. A Balatonnál Siófok után Balatonfüred és Hévíz a legvonzóbb a Szallas.hu foglalási adatai szerint.

AZ APARTMANOK A LEGNÉPSZERŰBB SZÁLLÁSTÍPUSOK

A foglalások szállástípusonkénti megoszlása alapján az apartmanokat keresi a vendégek harmada. Vendégházat minden negyedik alkalommal, hotelt pedig a foglalások 23 százalékánál választottak. Panzióba a vendégek 14 százaléka foglalt. A több mint 16 ezer hazai szálláshelyet listázó oldalon a kínálat 13 százaléka foglalható még a pünkösdi hosszú hétvége előtt néhány nappal. A wellness-szálláshelyeknek már csak 26 százaléka foglalható a Szallas.hu-n.

Már többször is ott voltunk a toplistán, 2021-ben is Pünkösdkor taroltunk, de 2023 szilveszterén is sokan jöttek a városba ünnepelni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb