Mindenmás

Napi szürreál: több mint két tonna romlott húst találtak egy kisteherautóban az M5-ösön, Csongrád-Csanád vármegyében (videóval)

Több mint két tonna romlott húst találtak a pénzügyőrök egy túlsúlyos kisteherautóban az M5-ös autópályán – tájékoztatott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szerdán.

Mint kiderült, Szegedről Budapestre tartott egy magyar kisteherautó, amely szemmel láthatóan túlsúllyal közlekedett. A pénzügyőr járőrök Csongrád-Csanád vármegyében, az M5-ös autópályáról kísérték le ellenőrizni. A kontroll során kiderült, hogy a jármű súlya a megengedett 3,5 tonna helyett több mint 5 tonna volt.

CSONTOS CSIRKEMELLET VITT

A pénzügyőrök átvizsgálták a furgon rakterét, ahol 2587 kilogramm csontos csirkemell volt betárolva. Kiderült az is, hogy a hűtőberendezés nem volt bekapcsolva és a jármű hőmérője 21,5 Celsius-fokot mutatott. A járőrök azonnal értesítették a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal munkatársait, akik elrendelték a húsok zár alá vételét és megsemmisítését.

TÖBB MINT FÉL MILLIÓS BÍRSÁGRA SZÁMÍTHAT

A sofőr azt mondta, tudta, hogy túlsúlyos járművel indult el, a hűtőberendezést pedig ő maga kapcsolta ki a felrakodás után. A pénzügyőrök gyors intézkedésének köszönhetően ez a hús már nem kerül a magyarországi fogyasztók asztalára. A túlsúly miatt közigazgatási eljárást indítottak a szabálytalankodóval szemben, aki több mint félmillió forint bírságra is számíthat – áll a közleményben.

Forrás: MTI, NAV

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb