Mindenmás

Felénk elképesztően ritkán látott halat fogtak ki vármegyénkben, a Tiszából

Felénk igencsak ritkán látott halat fogott a Tisza csanyteleki szakaszán egy horgász. A nem mindennapi zsákmányról a Horgászat a Tiszán nevű Facebook-csoportban számolt be a csanyteleki horgász, aki egy pisztrángot fogott a vármegyénkben.

A pecás a bejegyzésében annyit írt, hogy a felénk ritkán látott pisztráng 33 centiméteres volt, a csanyteleki Tisza-szakaszán fogta, majd a megcsodálása után visszaengedte a folyóba – írja a Promenad24. Két képet is mellékelt róla:

KÉT ÉVE IS FOGTAK PISZTRÁNGOT A TISZÁN

A Pecaverzum még 2022-ben írta, hogy akkor egy személy Szolnok alatt horgászott, amikor kifogott egy pisztrángot. „40 éve horgászom a Tisza ezen szakaszán, de még soha nem láttam vagy hallottam pisztrángról” – nyilatkozta akkor meglepődve a Pecaverzumnak Belányi István. A 24 centiméteres halról készült képeket elküldte a Magyar Haltani Társaságnak (MHTT), amely megerősítette, hogy egy szivárványos pisztráng kerül elő a Tiszából. 

„A természet nagy csodákra képes, a hal nem tud beszélni, nem tudja elmondani, hogy miért van ott, miért került oda” – ezt már a Közép-Tisza-Vidéki Horgász Egyesületek Szövetségének szövetségi titkára nyilatkozta a Pecaverzumnak. Donkó Péter szerint azonban két dolog mégis elképzelhető: az egyik, hogy elkezdett tisztulni a Tisza vize, és ez a pisztrángoknak is feltűnt, vagy pedig csak eltévedt példányba botlott bele Belányi István. A szövetségi titkár inkább utóbbit tartja valószínűbbnek. Az utat tévesztett pisztráng ebben az esetben leúszott a hegyekből (mondjuk az Eger-patakon keresztül), átcaplatott a Tisza-tavon, igénybe vette a Kiskörei Hallépcső szolgáltatásait, majd pedig Szolnok felé vette az irányt. Nos, hasonlóképpen kerülhetett Csongrád-Csanádba is a fent említett pisztráng.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb