Mindenmás

Mivel hatalmas a várakozás a határokon, sokan átgyalogolnak a szomszédos országba: most már figyelmeztetik az ott parkoló autókat

Úgy tűnik sokan utaznak a szomszédos Szerbiába a hosszúhétvégén. Hatalmas sorok torlódtak fel a Magyarországról- Szerbiába vezető átkelőn. Ezért sokan úgy döntenek, hogy gyalog vágnak neki az átkelésnek, kocsijukat a Röszke-2 közúti átkelő buszmegállójában hagyják. A magyar rendőrség azonban arra szólítja őket, hogy tilos ott parkolniuk, egy figyelmeztető cédula várja az autósokat a szélvédőn.

HOSSZÚ ÓRÁKIG KELL VÁRAKOZNI AZOKNAK, AKIK MAGYARORSZÁGRÓL SZERBIÁBA MENNÉNEK

A BorderWatcher alkalmazás alapján a legrosszabb a helyzet a Röszkénél, a közúti átkelőn, ahol körülbelül 240 perc, azaz 4 óra szükséges, hogy az utasok kilépjenek Magyarországról, illetve belépjenek Szerbiába. Az autópályán sem sokkal jobb a helyzet, ott 210 perc, azaz három és fél óra a várakozási idő- írja a vajdasági Szabad Magyar Szó portál.

  • Ásotthalom-Királyhalom felé legalább 60 percet, de akár két órát is várni kell.
  • Tompa-Kelebia irányából 60 percig kell várakozni, Tiszasziget-Gyála felől pedig körülbelül 40 perc átjutni a magyarról a szerb oldalra.
  • Kübekháza-Rábe határátkelőről eltérő információkat közöltek a BordeWatcher felhasználói, akik 16 és 60 perc közötti várakozási időről számoltak be.
  • Bácsalmásnál körülbelül fél óra alatt át lehet jutni Bajmok felé, míg a Hercegszántó-Béreg, illetve a Bácsszentgyörgy-Haraszti átkelőn egyelőre nincs számottevő várakozás.

MEGOLDÁSKÉNT AZ UTAZÓK AZT ALKALMAZZÁK, HOGY A HATÁRMENTI BUSZMEGÁLLÓBAN HAGYJÁK AZ AUTÓJUKAT, VISZONT TILOS OTT PARKOLNI

A Szegedi Rendőrkapitányság szigorított és cetliket hagy azokon az autókon, amiket a Röszke-2 közúti átkelőnél lévő buszmegállóban parkolnak le, így az utazók gyalog léphetnek át Szerbiába. Figyelmeztetnek arra, hogy “tilos ott várakozni”. Azt írják, hogy körülbelül hét autó szélvédőjén hagytak üzenetet a rendőrök. A fotót a Határfigyelők Facebook csoportban szúrtuk ki. A kommentelők szerint, eddig is tilos volt a várakozás a buszmegállóban, még közlekedési tábla is tiltja. Vélhetően az ott hagyott autók, zavarhatják az odaérkező határbuszt.

Fotó: Határfigyelők Facebook csoport.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb