Mindenmás

Gumiabroncsokból épített kerítést a tanyájához egy hódmezővásárhelyi férfi, különösen jelentős mennyiségű, 335 köbméter hulladékot halmozott fel

Vádat emeltek egy hódmezővásárhelyi férfival szemben, aki gumiabroncsokból épített kerítést a tanyájához, az odavezető bekötőutat pedig építési törmelékkel töltötte fel – tájékoztatta a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI-t. Mint Szanka Ferenc közölte, a férfit a hulladékgazdálkodás rendje megsértésének minősített esetével vádolják.

A férfi a Hódmezővásárhely környéki tanyájához vezető bekötőutat – a vádirat szerint – építési törmelékkel töltötte fel mintegy 150 méter hosszan. A betont, cserepet, téglát és palát 3-5 méter szélességben és váltakozó vastagságban helyezte el. A földre lerakott, elásott törmeléket le is döngölte. A tanya köré használt autógumikból épített kerítést 1,5-1,7 méter magasságban csaknem 150 méter hosszan. A kerítésépítéshez használt gumin kívül jelentős mennyiségben tárolt abroncsokat az udvaron.

VESZÉLYES AZ EMBERI EGÉSZSÉGRE ÉS FÖLDÜNKET IS VESZÉLYEZTETI

A férfi által elhelyezett építési törmelék “az emberi egészség és a föld veszélyeztetésére alkalmas”, a hulladék teljes mennyisége – a gumiabroncsokkal együtt – mintegy 335 köbméter volt, ami meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát. A vádlott nem rendelkezett hulladékgazdálkodási tevékenység végzéséhez szükséges engedéllyel – tudatta a főügyészség szóvivője.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb