Mindenmás

A Legszegedibb Jótevő, Détári Vilmos van most a TV2-n! Elindult a Szent Vincent Kids! Nézd most a TV2-n! (videó)

A Szent Vincent Kids Rehabilitációs és Képességfejlesztő Központ Budapesten nyitotta meg kapuit gyereknapon. Détári Vilmos, a központ alapítója elárulta, milyen fontos mérföldkő ez a Szent Vincent csoport számára. Tavaly ősszel már megnyílt a Szent Vincent Rehabilitációs Központ Budapesten, és most, a gyermekek számára is egy új lehetőség érkezett. Nézd most élőben a TV2 Életmódi műsorát, hogy többet megtudj a központról és a TIENS Hungary jótékonysági akciójáról!

Gyereknapon nyitott meg a Szent Vincent Kids Rehabilitációs és Képességfejlesztő Központ Budapesten. A központ célja, hogy a 3-100 éves korosztály számára biztosítson komplex ellátást. Détári Vilmos mellett a műsorban szerepel Győrfi Pál, és Kovács Kristóf is, a TIENS Hungary Kft jótékonysági gyermeknapi akciójában.

Détári Vilmos elmondta, hogy nem szakemberként, hanem szülőként és közösségi emberként, aki 9 éve túlélt egy nagyon súlyos agyvérzést, így érzékelte, milyen nagy szükség van egy ilyen központra. Az elmúlt évek során egyre több gyermek igényel speciális képességfejlesztést és rehabilitációt, ezért döntöttek úgy, hogy létrehoznak egy olyan helyet, ahol komplex ellátást nyújthatnak.

Az új központ megnyitása kapcsán Détári Vilmos hangsúlyozta, hogy a Szent Vincent Kids célja nemcsak a fizikai rehabilitáció, hanem a gyermekek teljes körű fejlődésének támogatása is. A központban különféle terápiás foglalkozások és fejlesztő programok várják a kicsiket, melyek mind hozzájárulnak a harmonikus és egészséges fejlődéshez. A központ egyedülálló lehetőséget kínál a családoknak arra, hogy gyermekük a legjobb kezekben legyen, és minden szükséges támogatást megkapjon.

Érdekességként említhető, hogy a rehabilitációs központok története egészen az ókori Görögországig nyúlik vissza, ahol már Hippokratész is alkalmazott különféle gyógyító technikákat a sérültek és betegek kezelésére. A modern rehabilitációs módszerek azóta rengeteget fejlődtek, de az alapelvek változatlanok maradtak: a test és a lélek együttes gyógyítása, a teljes körű jólét elérése érdekében.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb