MindenmásVideo365

A Legszegedibb Jótevő alapításával megnyitott a Szent Vincent Kids Budapesten! Szaffner Gyula szakmai koordinátort kérdeztük az inspiráló kezdeményezésről (videó)

A Szent Vincent Kids Rehabilitációs és Képességfejlesztő Központ ünnepélyes megnyitóján ott voltunk, és Szaffner Gyulával beszélgettünk a központ különlegességeiről. Megtudtuk, miért egyedülálló és hiánypótló ez az intézmény, és hogy milyen módszerekkel segítik a tanulási zavarokkal küzdő gyermekeket. Nézd meg a videónkat a megnyitóról és ismerd meg a részleteket!

Gyereknapon megnyitotta kapuit a Szent Vincent Kids Rehabilitációs és Képességfejlesztő Központ Budapesten! Az ünnepélyes eseményen jelen voltunk, és exkluzív interjút is készítettünk Szaffner Gyulával, a központ szakmai koordinátorával.

Az országban sajnos kevés olyan központ található, mint a Szent Vincent Kids, amely átfogó rehabilitációs és képességfejlesztő szolgáltatásokat nyújt a gyermekek számára. Gyula hangsúlyozta, hogy a központ egyedi szemléletmóddal és személyre szabott programokkal várja a gyerekeket, akik tanulási zavarokkal vagy figyelemkoordinációs problémákkal küzdenek. Az intézmény célja, hogy a gyerekek fejlődése ne csak a tanulásra korlátozódjon, hanem a mindennapi életükre is pozitív hatással legyen.

A “képességfejlesztő” szó a központ nevében arra utal, hogy nem csupán rehabilitációval foglalkoznak, hanem a gyerekek komplex fejlődését támogatják. Gyula elmondta, hogy egyre több gyermek küzd tanulási zavarral és figyelemkoordinációs problémákkal, ami komoly kihívást jelent a családok számára. A Szent Vincent Kids szakemberei olyan programokat dolgoztak ki, amelyek célzottan segítenek ezekben a problémákban, és hozzájárulnak a gyerekek sikeres iskolai és társadalmi beilleszkedéséhez.

Érdekesség, hogy a Szent Vincent Kids Központ egy speciális központ, ahol a gyerekek játékos formában fejleszthetik érzékszerveiket. A rehabilitációban pedig külön előny, hogy 3 éves kortól, akár 100 éves korig tudják követni a rehabilitációs folyamatokat. 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb