Mindenmás

Csúnya ítéletidő közelít a megyénk és Szeged felé: akár 90 kilométeres széllökés is jöhet

Az ország több pontján is számítani kell heves záporokra, zivatarokra, sőt lesz, ahol 2-3 centiméternél nagyobb jég és óránként 90 kilométeres széllökés is társul majd a viharhoz. A megyében is kiadták a citromsárga veszélyjelzést. Mutatjuk, mi vár ránk június első napján.

DÉLUTÁN ÉRKEZHET MEG A CSÚNYA IDŐ

A Hungaromet citromsárga figyelmeztető előrejelzést adott ki több vármegyére is, köztük Csongrád-Csanád Vármegyére is. Zivatar, erős szél, akár jégeső is eshet. Intenzív záporok érhetik el a várost és a megyét, rövid idő alatt akár 25-30 mm-t meghaladó csapadék is eshet.

FRONTRA ÉRZÉKENYEK NEM JÓL JÁRNAK

Szombaton a hideg- és melegfrontra érzékenyek szervezetét is megterheli az időjárás, ők fejfájást, koncentrációzavart, vérnyomás-ingadozást tapasztalhatnak. A közlekedésben részt vevők részéről fokozott óvatosság szükséges, ugyanis a megnövekedő reakcióidő közvetett módon hozzájárulhat a balesetek kialakulásához- írja az Index.hu.

NE HAGYJUK KINT A KERTI BÚTOROKAT, CSEREPES VIRÁGOKAT ÉS MINDEN OLYAT, AMIT KÖNNYEN FELKAPHAT AZ ERŐS SZÉL

Dóka Imre a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője hangsúlyozta, ha viharos idő miatt ad ki riasztást a meteorológiai szolgálat, a ház környékéről érdemes összegyűjteni és fedett helyre vinni azokat a kisebb tárgyakat, kerti szerszámokat, cserepes virágokat, kerti bútorokat, amelyeket a szél felkaphat és kárt okozhat velük. Az erős szélben kidőlő fák elszakíthatják az elektromos vezetékeket. Ha bárki elszakadt vezetékkel, veszélyes helyzettel találkozik, hívja a 112-es segélyhívó számot.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb