Sport

Matej Gaber is elbúcsúzott az OTP Bank-Pick Szeged csapatától: “Szeged örökké különleges helyen lesz a szívemben”

Nagy változások előtt áll a szegedi férfi kézilabdacsapat. Hat játékos int búcsút az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának a nyáron, közülük Matej Gaber nyolc idényen keresztül erősítette a Tisza-partiakat. Matej Gaber szívében mindig is különleges helye lesz Szegednek.

A CSAPAT MAJDNEM FELE KICSERÉLŐDIK

Nagy változások előtt áll a szegedi férfi kézicsapat. A kispadra a Michael Apelgren, Jonas Källman edzőpáros ül le az új idényre, emellett a keret majdnem fele kicserélődik. Dean Bombac, Matej Gaber, Luka Stepancic, Szita Zoltán, Miguel Martins és Carlos Molina is elhagyja a csapatot. Közülük a legtöbb időt a két szlovén, Bombac és Gaber töltötte az együttesnél, nem véletlen, hogy szerdán, a Veszprém elleni bajnoki döntőt lezáró dudaszó után egy-két könnycsepp is legördült az arcukon.

“Szeged örökké különleges helyen lesz a szívemben. Nyolc csodálatos évet töltöttem a városban, a gyermekeim itt nőttek fel. Rengeteget tanultam a kézilabdáról Juan Carlos Pastortól, aki az első két szegedi évemben teljesen átformálta a kézilabdával kapcsolatos gondolkodásmódomat. Örülök, hogy annak idején meghoztam azt a döntést, hogy ide szerződöm.” -mondta a Szegedet 2016 és 2024 között erősítő Gaber a Nemzeti Sport.hu-nak.

FRANCIAORSZÁGBAN FOLYTATJA PÁLYAFUTÁSÁT

Gaber a következő évadra visszatér Franciaországba, a Nantes-ban folytatja pályafutását. A csapatválasztás jónak tűnik, mert a PSG mellett a Nantes lesz a másik francia BL-csapat az új idényben. A Szeged és a Nantes gyakorlatilag beállót cserélt, hiszen Gaber helyét Jérémy Toto tölti be. A Pick Arénába is befújt a „változás szele”, már a bajnoki döntő 34–30-ra elveszített második mérkőzésén is érezni lehetett a levegőben, hogy nemsokára más idők jönnek a kékek háza táján. Szüksége is van a vérfrissítésre az ötszörös bajnoknak, hogy ismét méltó ellenfele legyen az ősi rivális Veszprémnek, illetve a BL-ben is reális eséllyel szálljon harcba a négyes döntőbe jutásért.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb