Mindenmás

Napi pakk: kalandpark nyílik a vadasparkban, ismét lesz ingyenes vidámpark, de a kérészek tánca is csalogató

Maxoljuk ki a hétvége utolsó napját, ehhez rengeteg program közül választhatsz. Az időjárás is kegyes lesz hozzánk, sok napsütéses óra vár ránk. Nyílik egy vadonatúj kalandpark, lesz ingyenes vidámpark, de a kérészek is felbukkantak már a Tisza felett Szegeden. Itt a napi pakk, minden fontos infóval, induljon hát!

MA VAN NÉVNAPJA ANITÁNAK, KÁRMENNEK, ÁBELNEK

Boldog névnapot kívánunk minden kedves Anita, Kármen és Ábel Szeged365 olvasónknak! Érdekességek:

  • ma van a pedagógusok napja.
  • 128 éve ma Guglielmo Marconi fizikus szabadalmaztatta a rádiót.
  • 103 éve Megszületett Karinthy Ferenc, Kossuth-díjas író, drámaíró, dramaturg (Budapesti tavasz).
  • 83 éve ma született Charlie Watts angol zenész, aki 58 éven keresztül volt a The Rolling Stones dobosa, és aki elegáns megjelenéséről volt ismert.

SZELES, NAPOS IDŐ LESZ MA

Vasárnap gyönyörű napsütésre ébredhetünk, már reggel 20 fok körüli lesz a hőmérséklet. A napsütés szinte egész nap velünk marad, csupán csak egy-két felhő árnyékolhatja. Még mindig magas az UV sugárzás, ez főként késő délelőttől kora délutánig lesz jellemző. Délután megélénkül majd a délnyugati szél, de napsütésben lesz részünk naplementéig. Napközben 29 fokot mérhetünk Szegeden.

A képhez tartozó alt jellemző üres; Kepernyofoto-2024-06-01-15.53.03-780x320.png a fájlnév

KALANDPARK NYÍLIK A SZEGEDI VADASPARKBAN

Vasárnap Botka László, Szeged Megyei Jogú Város polgármestere adja át a KalandZOOnát, amely nemcsak játékokat, kalandparkos ügyességi feladatokat tartogat a látogatók számára, hanem új állatfajokkal is megismerkedhetnek az érdeklődők: a rénszarvassal és a hóbagollyal. Sőt, a muflonok, dámok és a kenguruk területére be is léphetnek a látogatók, és etethetik is az állatokat.

A részletes program:

  • 10:00 – 10:30 – Zenés program, fellépők: Ayala, Orbán Béla, Illés Anna
  • 10:45 – 11:00 – Zenés program, fellépő: Ayala
  • 11:00 – 11:45 – Megnyitó: dr. Botka László, Szeged Megyei Jogú Város polgármestere és Veprik Róbert, a Szeged Vadaspark Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója nyitja meg a fejlesztést a közönségnek
  • 11:30 – 12:30 – A 7mérföldes zenekar koncertje
  • 14:00 – 15:00 – Zenés program! Fellépők: Orbán Béla, Illés Anna, Moravszki Ákos, Cserkuti Erika 
  • 15:00 – 15:30 – Középkori viseletek, vívás bemutató a Hunyadiak Örökében Történelmi Hagyományőrző Egyesülettel 
  • 15:30 – 16:00 – Középkori táncház a Hunyadiak Örökében Történelmi Hagyományőrző Egyesülettel 
  • 10:00 – 16:00 – Játszóház, ügyességi állomások, arcfestés, ugrálóvár és körhinta, nyereményjáték (15.30-kor sorsolás).

INGYENES VIDÁMPARK VÁR ÚJSZEGEDEN

Hétvégén jön az Újszegedi Vidám Napok. Ahogy a korábbi években, úgy most is a Gellért Szabadidőközpontban rendezik meg az eseményt Újszegeden. Minden játszóeszköz ingyen használható szombaton és vasárnapon 9-19 óráig. A rendezvényt Joób Márton képviselői keretéből valamint több szponzor támogatásából valósítják meg. A képviselő közleményéből kiderült, hogy a parkoló a Szabadidőközpont Szőregi úti bejárata felől érhető el, és minden szegedit várnak sok szeretettel.

NÉZHETED A KÉRÉSZEK TÁNCÁT A VÁROSBAN, UGYANIS MÁR JAVÁBAN ZAJLIK SZEGEDEN

A kérészek rajzása rendkívül látványos. Előrajzással indul, amikor még csak pár száz rovar jelenik meg a felszínen. A főrajzáskor több ezren, akár milliónyian is lehetnek, majd végül az utórajzás újra kis létszámú. A rajzás az esti órákban, leginkább 18-21 óra között zajlik. Nem csak a faj fennmaradása szempontjából nagy esemény, hanem számos madár-, hal- és kétéltűfaj is számít az ebből fakadó táplálékbőségre. Hajdanán a gazdák is felhasználták a tiszavirágokat állataik etetésére. Ezt ma már nem lehet megtenni, mivel a tiszavirág védett, az elhullott állatok gyűjtése is tilos.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb