Sport

Tarolt a Sárközi MMA: TKO, submission és pontozásos szegedi győzelem a magyar ketrecharc bajnokságban

Pár órával azelőtt, hogy a könnyűsúlyú UFC világbajnok, Islam Makhachev és az örök contender Dustin Poirier töltött káposztára verte egymás arcát az amerikai világszervezet vasárnap hajnali, 302-es gáláján, Győrben a magyar MMA szövetség (HMMAF) bajnoki fordulóját tartották, ahol a szegedi Sárközi MMA Team csapata is megmérette magát. Mint Sárközi Róbert klubvezetőtől megtudtuk, rekord számú, 60 nevező volt a tornán, közülük 7 harcost Szegedről vittek a megmérettetésre (ketten grappling, öten pedig MMA szabályok szerint versenyeztek).

A szegediek három győzelmet is behúztak, ebből egy pontozással, egy technikai kiütéssel, egy pedig feszítéses feladással (submission) ért véget.

  • 84 kg-ban Fejes Lehel TKO-val győzött, rögtön az első menetben,
  • 66 kg-ban Szalai Gréta egy submission-nel diadalmaskodott a másodikban, 
  • míg a 61 kg-os Gergelyfi Marcell pontozással húzta be a mérkőzését. 

Robi – akivel nemrég telefonon beszéltünk – köszönetet mondott a szponzoraiknak, továbbá a Laczkó Balázs – Lehoczky Csaba – Elter Antal – Bús László alkotta edzői team-nek, továbbá elárulta, hogy a jövő bajnokait keddenként és csütörtökönként 6-tól várják a Városi Sportcsarnokban.

Ökölvívó létére a szegedi Sárközi MMA Team istállójában készül a nehézsúlyú Bernáth István is – aki nemrég a Rijad-ban megrendezett Tyson Fury vs Francis NGannou, majd a Tasnádi Péter nevével fémjelzett hazai gálán lépett ringbe – aki június 17-én a Hellbox című promócióban fog küzdeni. Mint edzője, Sárközi Róbert elárulta, a meccs tétje szokatlanul magas, 100.000 dollár (több, mint 30 millió Forint) lesz.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb