Közélet

Bill Murray Magyarországra jött: cigányzenére vágyott, kipróbálta az Unicumot és a dörgicsei Autó-Motor múzeumba is ellátogatott

Bill Murray pár napot Magyarországon töltött. Nem munkaügyben érkezett, egy régi barátját látogatta meg, aki 35 éve a limuzinsofőrje volt, most pedig Tökölön él.

“Régóta mondtam neki, hogy egyszer meglátogatom Magyarországon, és most, hogy Németországban forgattam, úgy gondoltam, ideje beváltani az ígéretemet” – nyilatkozta a Blikknek a Golden Globe-díjas amerikai komikus és színész, aki a lapnak azt is elmondta: nagyon jól érzi magát itt, csodálatosnak tartja az országot. Először jár hazánkban, sok időt töltött vidéken, de Budapestet is megnézte, ahol egy borfesztiválon is voltak.

CIGÁNYZENE ÉS AZ UNICUM

“Vitathatatlanul gyönyörű ez a város. Kis nehézséget okozott, hogy cigányzenét találjunk, de ma este újra megpróbáljuk, vagy csak cigányzenészeket hívunk a házhoz” – mondta Murray. Amikor a pálinkáról kérdezték, ő inkább egy másik hungarikumot, az egyik leghíresebb magyar gyomorkeserűt említette meg. “Még sosem ittam Unicumot, és nagyon tetszett, mert szinte teljesen lenyugtatott. A fejembe szállt és azt mondta: »Shhh!« Tetszett, szükségem volt rá. Jól hatott rám az Unicum” – mondta.

A CSERESZNYE

Michael Stenger elmondta, hogy 35 évvel ezelőtt ismerte meg Bill Murray-t. A magyar férfi ugyanis 1956-ban disszidált Magyarországról, majd limuzinsofőrként kezdett dolgozni New Yorkban, és sokszor fuvarozta a humoristát egy-egy fellépése után. „Bill reggel korán kel, megiszik egy kávét, aztán visszafekszik, majd alszik még egy-két órát. Semmiféle sztárallűrje nincs: képzeljék el, hogy ez a pasas még életében nem szedett fáról cseresznyét, most, a mi kertünkben csinálta először, és úgy ette, hogy mindene csupa cseresznyelé lett” – tette hozzá Michael.

A DÖRGICSEI AUTÓ-MOTOR MÚZEUMBAN IS JÁRT

Bill Murray a dörgicsei Autó-Motor múzeumba is ellátogatott hétfőn. „Nem akartam hinni a fülemnek, mikor vasárnap délután a világhírű amerikai színész Bill Murray bejelentkezett egy privát tárlatvezetésre a dörgicsei Autó-Motor múzeumomba” – mesélte Kaáli Géza professzor, a múzeum tulajdonosa. A beszámolók szerint a legendás színész magyar ismerősei társaságában hétfő délután többórás látogatást tett a professzor „benzingőzös csodaországában”. Kaáli professzor személyesen vezette őt körbe.

“Kevés embernek adatik meg az életben, hogy egy Golden Globe nyertes legendával zavartalanul beszélgessek órákon keresztül. Elmesélte, hogy az autós üldözéses filmes jelenetekben legtöbbször ő maga vezetett, csúcsra járatva adrenalin szintjét is. Szereti és gyűjti a régi autókat, de a gyűjteményem szemmel láthatóan lenyűgözte. Világsztárként neki nem volt soha meg a »sztárok autója«, a Facel Vega II (1962). Most jött el az alkalom, hogy vele együtt beüljünk a múzeum ékkövébe és vezessünk egy olyan autót, amit korábban Bill csak Ringo Starr társaságában látott. Félúton helyet cseréltünk és ő vezetett vissza. Hatalmas magabiztossággal és a rá jellemző fülig érő mosollyal, élete egyik legnagyobb autós emlékének nevezte” – számolt be lelkesen Kaáli professzor.

Bill Murray kedden már utazik is tovább Görögországba, egy golfversenyre. Mint ismert, a színész az ismertségét a Saturday Night Live amerikai tévéműsornak köszönheti, a filmvilágban pedig a Szellemirtók és az Idétlen időkig című filmeknek.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb