Sport

Elhunyt Rigó Lehel, a szegedi jégkorongsport korszakos alakja

“Szomorúan értesültünk a hírről: tragikus hirtelenséggel elhunyt Rigó Lehel, a szegedi jégkorongsport korszakos alakja, egykori játékosunk, edzőnk. Nyugodj békében, Lecsi! Nem feledünk” – osztotta meg a szomorú hírt a Goodwill Pharma Szeged jégkorongcsapat a közösségi oldalán.

ISMERT VOLT SZEGEDEN RIGÓ LEHEL

Rigó Lehet a hokis-berkekben volt ismert, 1988-ban érkezett Szegedre. Érdekesség, hogy Szeged a napfény városa, ennek ellenére évtizedes múltja van itt a jégkorongnak: a Kolozsvárról Szegedre költözött egyetem hallgatói már az 1940-es évek elején hokimeccseket játszottak egymás között. Ahhoz, hogy bajnoki rendszerben induljon a szegedi csapat, szükség volt a jégpályára, ezért csak 1989. januárjában rendezték meg Szeged történelmének első hivatalos, magyar bajnokságban játszott mérkőzését.

Az első bajnokit MHSZ Szeged néven játszotta a gárda az Újpesti Hunyadi SE ellen az akkori OB II-ben. A játékos-edző akkor pedig Rigó Lehel, becenevén Lecsi volt. Sokat köszönhet a szegedi jégkorong Rigó Lehelnek! Amikor 1993-ban a második bajnoki cím megszerzése ellenére elbúcsúzott a város a hokitól, akkor két szezon kimaradt, majd a Papagáj JSC visszatért a pályára, köszönhetően Komjáti Endre klubelnök, Bánáti Antal szakosztályvezető, valamint Rigó Lehel áldozatos munkájának. Ennek a harmadik OB II-es bajnoki cím, valamint a feljutás lett a jutalma 1996-ban. Rigó Lehel elnökhelyettes is volt a csapatnál – olvasható a Szegedi Hoki Klub oldalán.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb