Mindenmás

Fizikai és lelki sérüléseket is szenvedett az az idős férfi, akire rácsukta az ajtót az egyik szegedi troli sofőrje

Május elején a Tündér utcai megállóban rácsukta a jármű ajtaját egy idős, beteg férfira a 8-as troli sofőrje – írtuk meg a történteket követően, majd most az is kiderült, hogy az idős férfi nem csak fizikálisan sérült, a történtek óta különösen zaklatott. A családja ügyvéd segítségével szerezne érvényt az igazuknak.

“Édesapám idős, beteg ember, két agyvérzése volt, és bal oldalára félig béna és bottal jár. Miután odacsukta az ajtó, édesapám kizuhant a troliból” – írtuk meg az egyik szegedi csoportba felkerült történetet, ahol a posztoló hozzátette, hogy “a sofőröknek nem telefonozni kellene vezetés közben, hanem a visszapillantó tükröket figyelni, hogy mindenki leszállt-e, és utána becsukni az ajtókat”.

ÍRTAK A KÖZLEKEDÉSI TÁRSASÁGNAK

A Ripost most azt írja, hogy az idős férfi Németországban élő lánya, Fanni amint hallott a történtekről, azonnal írt egy levelet a Szegedi Közlekedési Társaságnak, melyben minden rendelkezésére álló információt megosztott, kezdve azzal, hogy május első hétvégéjének egyik délelőttjén melyik útvonalon, merrefelé járt édesapja, hozzátéve, hogy a férfinek korábban két agyvérzése is volt, ami miatt a bal oldalára félig lebénult, így bottal közlekedik. Korábban szerkesztőségünknek az SZKT azt írta, hogy az esettel kapcsolatban ügyfélszolgálatukra telefonon ės írásban érkezett bejelentés. Mint írták, megkezdték az eset azonnali kivizsgálását, amely vizsgálat jelenleg is zajlik.

MEGHALLGATTÁK A SOFŐRÖKET, DE SEMMI ELŐRELÉPÉS AZ ÜGYBEN

Mint kiderült, a lányt felháborította a Szegedi Közlekedési Társaság válaszlevele: „Az előzetes kivizsgálások szerint a megadott időpontban 5 jármű – ebből 1 jármű kétszer – közlekedett a 8-as vonalon. A Tündér utca megállóhelyen egyik jármű sem töltött 35 másodpercnél több időt. Mind az 5 járművezető meghallgatásra került az esettel kapcsolatosan, állításuk szerint nem találkoztak ilyen esettel, számukra ilyen jellegű jelzés sem érkezett az utasoktól. Kamerafelvétel sajnos nem áll rendelkezésre, így az eddigi rendelkezésünkre álló információkból az esetet nem tudjuk beazonosítani” – írta a társaság, majd azokat a pontos adatokat kérték, melyek segítségével talán előbbre juthat az idős férfi ügye.

SOK AZ ELLENTMONDÁS

“Olyan dolgokat kérdeztek tőlünk, amiket apukám alapból sem biztos, hogy megfigyelt volna, nem hogy így, hogy még meg is sérült” – jegyezte meg Fanni. A történtek kapcsán egyelőre rengeteg az ellentmondás, hiszen Miklós története szerint még beszélt is a buszsofőrrel, míg az akkor szolgálatban lévő buszsofőrök egyike sem emlékezett még csak hasonlóra sem. Fanni édesapja leszállt volna, amikor a sofőr odacsukta őt. Ekkor elindult volna a megállóból, de az utasok szóltak neki, hogy azonnal álljon meg, nehogy az odacsukott kabátú, sérült lábú férfinek még komolyabb baja essen. Bár a társaság hozzátette, hogy: „mielőbbi gyógyulást kívánunk Édesapjának!” – Fanniékat azonban nem hagyják nyugodni a történtek.

Sérüléseit mutatja a 70 éves Miklós. Fotó forrás: Ripost.

MEGVISELTE A FÉRFIT AZ ESET

“Úgy megviselte őt lelkileg ez az egész, hogy azóta azt mondja többet nem mer majd egyedül trolizni. Fogalmam sincs, hogyan fogja feldolgozni az őt ért traumát. Azt sem tartom kizártnak, hogy szakemberre lesz szükség” – árulta el a Ripostnak a döbbenetes eseménysorozat után Fanni. A lap azt írja, hogy a lány sajnos néhány hónapja mindkét németországi állását elveszítette, így nincs eléggé jó anyagi helyzetben ahhoz, hogy ügyvédet tudjon fogadni. Anyagi kártérítésre mindenképp igényt tartanak, és követelik a sofőr felelősségre vonását és elbocsájtását. 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb