Mindenmás

Cukibomba: cirmos cicára hasonlító kölykök játszadoznak a vadasparkban, mostmár bátran mutatják magukat (videó)

Nemrégiben mi is megírtuk, hogy új észak-kínai leopárdkölyök született, a szegedi vadasparkban, méghozzá a látogatók szeme láttára. Tovább bővült az állatkert családja, három kölyökkel többet számlálnak. Habár még májusban születtek, de azóta sokat fejlődtek és már bátran játszanak a közönség előtt.

Sokak kedvencévé vált Poldi, az észak-kínai párduc kölyök, de most más apróságok között is megoszlik a figyelem, ugyanis kisebb vad, három macskafélével is gyarapodott a család.

Gyorsan összemelegedett a Németországból érkezett vadmacskapár. Szerelmük eredményeként május elején meg is születtek első kölykeik. Az anya gondosan neveli őket, így mostmár a látogatók is megfigyelhetik az egyre bátrabb kismacskákat, ahogy a szülőodújukban játszanak.

AZ EURÓPAI VADMACSKA KÜLSŐLEG NAGYON HASONLÍT A CIRMOS HÁZIMACSKÁHOZ

Az európai vadmacska külsőleg nagyon hasonlít a cirmos házimacskához, leginkább a vastagabb, farkán lévő fekete harántcsíkok alapján lehet őket megkülönböztetni. A viselkedésükben nagyobb az eltérés, a vadmacska sokkal bizalmatlanabb, „vadabb”, mint egy kóbor házimacska. Sajnos keveredhetnek egymással, ami a legnagyobb veszélyt jelenti az európai, így a hazai állományra is, hiszen így idővel eltűnhetnek a tisztavérű vadmacskák. A Szegedi vadaspark vadmacskáinak pedigréje viszont megkérdőjelezhetetlen. A kicsik, ahogy felnőnek, egy másik állatkertbe fognak kerülni- írják Facebook oldalukon.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb