Mindenmás

Big biznis: cement helyett cigi volt a raklapon, több mint ezer karton füstölnivalót akart átcsempészni egy sofőr a röszkei határon

Raklapokra pakolt cementes zsákok közé rejtett 1.200 karton cigarettát találtak a vámhatóság munkatársai a röszkei határkirendeltségen – tájékoztatta szerkesztőségünket hétfőn a NAV.

Mint kiemelték, a török rendszámú kamiont az okmánykezelés utáni röntgenvizsgálaton leplezték le a pénzügyőrök. Az átvilágításon a cementkészlettől eltérő formák hívták fel magukra az egyenruhások figyelmét.

240 EZER SZÁL CIGARETTÁT TALÁLTAK

A sofőr hiába érvelt, hogy nincs vámköteles áruja, esélye sem volt kibújni a tételes vizsgálat alól. A zsákok társaságában kartondobozok lapultak, amelyekben 240.000 szál Marlboro márkájú, török zárjegyes cigaretta volt. A gépjármű sofőrjével szemben vámigazgatási bírságot szabtak ki, és költségvetési csalás bűntett gyanúja miatt tettek feljelentést.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb