Sport

Ötven ország 2700 versenyzője lépett a ringbe a kick-box világkupán: szegedi érmek is születtek

A házigazda magyarok kilenc arany-, 15 ezüst- és 16 bronzéremmel zárták a budapesti BOK-csarnokban rendezett kick-box világkupát, amelyen ötven ország 2700 versenyzője szerepelt. Szegedi érem is született a megmérettetésen, a Sárközi MMA Team versenyzői is jól szerepeltek, valamint a Halker-Király Team csapat is remekelt.  

A magyar szövetség tájékoztatása szerint pointfightingban a plusz 94 kilogrammos Nagy Zalán és csapatban a Halker-Király Team diadalmaskodott.

SZUPER EREDMÉNYEK

Kick-lightban a 63 kilós Enyingi Ádám, a 65 kilós Mezei Nikolett, valamint a plusz 70 kilós Korcsok Nikolett szerezte meg az első helyet. A formagyakorlatban a Bíró Emese Júlia, Nagy István Gábor vegyes csapat, a zenés fegyveres kategóriában Schersing András, illetve a Bíró Emese Júlia, Nagy István Gábor vegyes csapat végzett az élen, míg K1-ben a 91 kilogrammos súlycsoportban Szabó-Tóth Dávid.

Ehhez hozzátartozik még, hogy a szegedi Sárközi MMA Team berkein belül Lőrincz Dénes (84 kg) bronzérmes lett, Tési-Vass Gergely (K1 -91 kg) pedig szintén a harmadik helyet szerezte meg, ahogy Szalai Gréta (70 kg) is!

ELÉGEDETT A SZÖVETSÉG ELNÖKE

“A magyar szerepléssel kapcsolatban elégedett vagyok, hiszen ha az összes szabályrendszerben végigvesszük a hazai éremszerzőket, akkor elég színes a paletta” – fogalmazott Galambos Péter, a Magyar Kick-Box Szakszövetség elnöke. Hozzátette: a nagy létszám miatt nagyon nehéz volt a szervezés, a 2700 induló mérlegelése, szállásolása, zökkenőmentes versenyeztetése a világ bármely pontján dolgozók becsületére válna, ezenkívül ha így nő a magyar vk iránti érdeklődés, akkor a jövőben plusz fél vagy egy teljes versenynapot kell majd beiktatniuk.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb