Sport

Szép volt lányok! Pádár Nikiék gyorsváltója ezüstérmet nyert a belgrádi Európa-bajnokságon

Fantasztikusan indult a szegedi tehetség, a Legszegedibb Sportoló, a HAÁSZ SZUE ifjú reménysége számára a belgrádi Európa-bajnokság: Pádár Nikiék gyorsváltója ugyanis ezüstérmet nyert a viadalon!

Az Ábrahám Minna, Késely Ajna, Molnár Dóra, Pádár Nikolett összeállítású 4×200 méteres magyar női gyorsváltó ezüstérmet nyert a belgrádi Európa-bajnokság úszóversenyeinek hétfői nyitónapján.

HATBÓL ÖT MAGYAR A DÖNTŐBE ÚSZOTT

Mint az MTI írta, férfi 50 méter pillangón elsőként a szám 2021-es Európa-bajnoka, Szabó Szebasztián ugrott medencébe, a győriek versenyzője délelőtti idejét (23.49) lényegesen megjavítva, 23.23 másodperces idővel másodikként csapott célba. Ez automatikusan döntőt ért, összességében pedig a harmadik idő lett az övé. Kós Hubert a második futamban rontott, így a sprintszámban nem volt esélye, 23.79-cel a 16. helyen fejezte be.

A női 100 méter gyors elődöntőjét Pádár Nikolett a második, Ábrahám Minna a hetedik idővel várta, utóbbi egyéni csúccsal biztosította helyét az esti programban. Mindketten a második futamban, egymás mellett kaptak helyet, végül Pádár egyéni legjobbját (54.41) megjavítva, 54.17-tel összesítésben a második helyen lépett a fináléba, Ábrahám pedig – ugyancsak karrierje legjobbjával – 54.90-cel hetedikként lesz ott a döntőben.

Női 200 méter háton Szabó-Feltóthy Eszter és Molnár Dóra a délelőtti előfutamban biztosította olimpiai csapattagságát – Burián Katalin maradt a harmadik a hazai szintesek rangsorában -, így felszabadultan várhatták a középdöntőt. Ebben a 17 éves Molnár a legjobb idővel (2:09.67) az első helyet szerezte meg összesítésben, míg 22 esztendős honfitársa 2:10.21-gyel második lett.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb