Sport

UEFA Pro-licenccel rendelkező, szegedi születésű szakember lett a Szeged-Csanád GA utánpótlás szakmai vezetője

Makra Zsolt lett a Szeged-Csanád Grosics Akadémia utánpótlás szakmai vezetője – közölte a klub kedden. Mint kiemelték, az UEFA Pro-licenccel rendelkező, szegedi születésű szakember alázatos és becsületes munkát ígér, a fiatalok fejlesztését tűzte ki célul.

Makra Zsolt 1982. május 24-én született Szegeden. Játékos-pályafutása során a Vasas és a Győr csapataival több szezonon át az NB I-ben szerepelt. Légiósként is bizonyított, egy idényen keresztül a szlovén első osztályú Primorje együttesét erősítette. Karrierje végeztével sem távolodott el a profi labdarúgástól, az elmúlt hét évben asszisztensedzőként tevékenykedett.

FEBRUÁRBAN KEZDETT SZEGEDEN

Az is kiderült, hogy kétszer dolgozott a magyar élvonalban, de vállalt munkát a szlovén másodosztályú Lendva gárdájánál is. 2023-ban a Zalaegerszeggel Magyar kupát nyert. Idén februárban vette át a szegedi U19-es csapat irányítását, amellyel a bajnokságban veretlen tavaszi szezont produkálva ezüstérmet ért el.

HATALMAS MEGTISZTELTETÉS NEKI A FELKÉRÉS

„Szegediként hatalmas megtiszteltetés számomra ez a felkérés, nagy ambíciókkal vágok neki a feladatnak. Elődömtől egy nagyon jól felépített rendszert vehetek át, szeretném a saját futballfilozófiámat beintegrálni ebbe a jól működő szisztémába. Szerencsés helyzetben vagyok, hiszen fiatal és ambiciózus edzői gárdával dolgozhatok. Jó alappal rendelkezünk, az utóbbi évek minőségi munkájának köszönhetően az akadémia alsó és felső korosztályaiban egyaránt tehetséges játékosok pallérozódnak. Amit ígérhetek, hogy minden nap alázattal és becsülettel a klubért és a fiatalok fejlesztéséért fogunk dolgozni!” – nyilatkozta Makra Zsolt, a Szeged-Csanád Grosics Akadémia utánpótlás szakmai vezetője.

A klub a posztban megköszönte a korábbi utánpótlás szakmai vezetőnek, Herczeg Gábornak a klubért tett áldozatos munkáját, további pályafutásához pedig sok sikert kívánnak.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb