Mindenmás

Nem csak harmadfokú hőségriasztást rendeltek el vármegyénkben, kiadták a vörös kódot is

A várható nagy meleg miatt szerda reggel 8 órától életbe lépett az úgynevezett vörös kód, ami kötelezővé teszi valamennyi szociális intézmény számára a hajléktalan vagy bajba jutott emberek befogadását – jelentette be a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára.

HAT VÁRMEGYÉRE ÉRVÉNYES, KÖZTÜK CSONGRÁD-CSANÁDRA IS

Fülöp Attila közölte: a péntek 20 óráig tartó speciális eljárásrend fokozatosan lép életbe, szerdán hat vármegyére:

  • Hajdú-Bihar,
  • Jász-Nagykun-Szolnok,
  • Békés,
  • Csongrád-Csanád,
  • Bács-Kiskun
  • és Tolna – érvényes.

Június 20-án, csütörtökön Békés, Csongrád-Csanád, Bács-Kiskun, Tolna és Baranya, míg június 21-én, pénteken Békés, Csongrád-Csanád, Bács-Kiskun, Tolna, Baranya és Somogy vármegyében lesz érvényben a vörös kód.

HA BAJBA JUTOTT EMBERT LÁTSZ, JELEZD A REGIONÁLIS DISZPÉCSERSZOLGÁLATON

Fülöp Attila kitért arra, hogy az eljárásrend a szociális intézményekre vonatkozó intézkedéseken túl figyelmeztetést jelent a társadalom számára is. Ha valaki az utcán bajba került hajléktalan embert lát, jelezze azt a regionális diszpécserszolgálaton keresztül – kérte az államtitkár.

HARMADFOKÚ HŐSÉGRIASZTÁS LÉPETT ÉLETBE

A hajléktalanellátó-rendszerben van hely, az országos kihasználtság 79, a budapesti 80 százalékos – tette hozzá.  Az országos tisztifőorvos harmadfokú hőségriasztást rendelt el az ország egész területére szerda nulla órától szombat éjfélig. A HungaroMet Zrt. szerdai közlése szerint az Északi-középhegység keleti felének kivételével nagy területen emelkedhet a napi középhőmérséklet 25 Celsius-fok fölé, az Alföld déli felén, illetve a Dunántúl délkeleti részein helyenként 27 foknál is magasabb lehet a napi középhőmérséklet.

A MÁV ÉS A VOLÁNBUSZ IS ÁSVÁNYVIZET OSZT AZ UTAZÓKNAK

harmadfokú hőségriasztás ideje alatt a MÁV-Start naponta 10 és 17 óra között a budapesti főpályaudvarokon és a nagyobb vidéki vasútállomásokon, a Volánbusz pedig munkanapokon 12 és 14 óra között a Népliget autóbusz-állomáson és a megyeszékhelyek nagyobb forgalmú buszállomásain oszt ásványvizet az utasoknak a készlet erejéig – közölte a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatósága szerdán, a vízosztás kezdetének reggelén.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb