Közélet

Baleset érte Orbán Viktor konvoját, meghalt egy rendőr

Baleset érte Orbán Viktor miniszterelnök konvoját Németországban. Az ütközésben egy rendőr meghalt, egy másik pedig megsérült, tudta meg az Index.

Súlyos baleset érte Orbán Viktor stuttgarti konvoját. A miniszterelnök a repülőtérre tartott, amikor a kíséretéhez tartozó két motoros rendőr összeütközött egy autóval. A balesetben egy rendőr meghalt, egy másik pedig megsérült – számolt be a Bild német lap. 

EGY NŐ FIGYELMEN KÍVÜL HAGYTA AZ ÚTZÁRAT

A baleset 11 óra 15 perc körül történt, a stuttgarti Degerloch városrészben lévő Albplatzon. A jelenlegi információk szerint a balesetet egy 69 éves nő okozta, aki figyelmen kívül hagyta az elnöki autókonvojnak kijelölt útzárat, és áthajtott rajta. A tilos jelzés ellenére kanyarodott balra, majd elütött egy 61 éves motoros rendőrt, aki Orbán Viktor autóját kísérte. 

KÉT RENDŐR SÚLYOSAN MEGSÉRÜLT, EGYIKÜK A KÓRHÁZBAN ÉLETÉT VESZÍTETTE

Az ütközés következtében a rendőrmotor egy másik szolgálati járműre borult. A balesetben mindkét rendőr súlyosan megsebesült. A 61 éves rendőr később a kórházban életét vesztette. Markus Eisenbraun stuttgarti rendőrfőkapitány a lapnak úgy nyilatkozott: „az egész stuttgarti rendőrséget mélységesen megdöbbentette a kollégáikat ért baleset”.

A balesetet megelőzően Orbán Viktor vasárnap este a stuttgarti stadionban nézte végig a magyar válogatott Skócia elleni meccsét. 

Forrás: index.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb