Mindenmás

„Végigszívtam az egész világot, nézzétek meg, hova jutottam!” – kőkemény üzenet érkezett a börtönből a kábítószer-ellenes világnap alkalmából (videóval)

Molnár Gyula jó ideje a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet lakója. Az egykori drogfogyasztót káros szenvedélye juttatta a rácsok mögé. Ma a kábítószerek fogyasztása elleni küzdelem világnapján keserű, de őszinte üzenetével hívja fel a figyelmet arra, hogy milyen súlyos következményekkel járhat, ha valaki elmerül a kábítószerek világában.

A kábítószer-ellenes világnapot minden évben június 26-án tartják. Az ENSZ Kábítószer-ellenőrzési és Bűnmegelőzési Hivatala (UNODC) szervezésében zajlik, célja a kábítószerrel való visszaélés és az illegális kábítószer-kereskedelem elleni globális küzdelem előmozdítása. 

Mint a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága írta szerkesztőségünknek, a magyar börtönök szakemberei is kiveszik a részüket a kábítószer-ellenes küzdelemnek, mint például az oktatás, megelőzés, kezelés és társadalmi reintegráció területén. A kábítószer-ellenes világnap kapcsán számos kampány, rendezvény és egyéb felhívás zajlik világszerte, mind azzal a céllal, hogy növeljék az emberek tudatosságát és csökkentsék a kábítószerrel kapcsolatos káros hatásokat.

GYULA A ZÁRKÁJÁBÓL ÜZENT

A következményekre mégis a leghitelesebben egy, az egykor a drogok világában létező elítélt szavain keresztül kaphatunk képet: Gyula a mai napon a zárkájából üzent… 

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Forrás: Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb