Sport

Georgia küldte haza végleg a magyarokat az Eb-ről, de a válogatott így is több milliárd forintot keresett – mutatjuk, mennyit kap az MLSZ

Szerda este elköszönt a magyar válogatott az Eb-től, ugyanis Grúzia 2-0-ra legyőzte Portugáliát az F csoportban. Ezzel eldőlt, hogy a magyar válogatott nem lesz ott a nyolcaddöntőben a németországi foci-Eb-n. A napokon át tartó reménykedés és számolgatás után kiderült, négy csoportharmadik is megelőzte Magyarországot. A Telex cikke szerint azonban ezzel az eredménnyel is elég jól „keresett” a válogatott.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) bevételei a csúcson vannak, ezért érdemes megnézni, mennyit adnak ebből a résztvevő csapatoknak, köztük a szerda este elköszönő magyar válogatottnak – írták.

9,25 MILLIÓ EURÓ CSAK A KIJUTÁSÉRT

Mint kiderült, a hazai szövetség (MLSZ) 9,25 millió eurót kapott a kijutásért, a skótok legyőzése még egymillió eurót ért. Vagyis 10,25 millió eurót, ami a jelenlegi árfolyamon 4,1 milliárd forintot ér, ennyit utal majd át az UEFA. Ennek az eredményességi bónusznak a harmadát megtarthatják a játékosok, és a szakmai stáb, de ők nem ugyanúgy részesülnek belőle, hanem differenciáltan, az eredményes mérkőzéseken a játékperceket díjazzák. Ezt előzetesen tisztázták a játékosokkal, a németek is ezt a modellt követik.

Ha a magyar válogatott elérte volna a nyolcaddöntőt, akkor plusz 1,5 millió euró érkezett volna az UEFA-tól. A negyeddöntőért 2,5, az elődöntőért újabb négymillió jár. Az Európa-bajnok csapat egyébként 8 millió euróval gazdagodik, a vesztes a felével – írja a lap.

Kapcsolódó cikkek

Ezt láttad már?
Bezárás
'Fel a tetejéhez' gomb