Sport

Megszólalt Marco Rossi az Eb-kiesés után: “Nem élveztem ezt az Eb-t, ki kell szellőztessem a fejem”

Bár az utolsó pillanatig versenyben volt, azzal, hogy Georgia legyőzte Portugáliát a csoportkör zárásaként eldőlt, hogy a magyar labdarúgó-válogatott számára befejeződött az Európa-bajnoki szereplés. Marco Rossi csapata kikapott Svájctól és Németországtól, majd legyőzte a skótokat, így a csoportja harmadik helyén végzett, azonban mínusz 3-as gólkülönbséggel. A csoportharmadikok között végül ötödik helyen zárt Magyarország, de csak a legjobb négy jutott be a nyolcaddöntőbe. Most a csoportkör zárását követően tartott sajtótájékoztató Rossi a csapat németországi központjában.

ÁTBESZÉLTÉK A TORNA TANULSÁGAIT

Rossi azzal kezdte, hogy a szakmai stáb tagjaival átbeszélték a torna tanulságit Portugália mérkőzését követően, és hogy csalódás a kiesés, főleg, hogy a végére már nem a saját kezében volt a csapat sorsa. Megkérdezték, hogyan látja a jövőjét, mire így felelt:

“Ebben a pillanatban nehéz a közeli vagy a távoli jövőt látnom, ki kell szellőztessem a fejem, kell egy nagy pihenőt tartanom. Mert egyetlen pillanatát sem tudtam élvezni ennek az Európa-bajnokságnak, nagyon stresszes volt számomra” – mondta a szövetségi kapitány, aki azzal folytatta, hogy a Svájc elleni első félidő nagyon rossz volt a válogatott részéről, de abból sikerült visszajönni és elvégezni a munkát. Németország ellen nem tudtak volna többet nyújtani szerinte, míg Skócia ellen ugyan megvolt a győzelem, de ez végül kevésnek bizonyult.

EL KELL KERÜLNI A NYITÓMECCSEN A VERESÉGEKET

“Mindenkinek meg kell értenie, hogyha nem kezdesz jól egy ilyen tornán, akkor minden sokkal nehezebb lesz. Ezért kulcsfontosságú a nyitómeccs, el kell kerülnöd a vereséget, és erre nem voltunk képesek” – mondta. Nem akarta kritizálni a játékosokat a Svájc elleni rossz első félidő miatt sem, a tornán összességében kihozták, ami bennük volt. Nem mindenki érkezett ugyanakkor a legjobb állapotban, és ebben benne voltak a hibák, valamint szerencséjük sem volt mindig. Példaként hozta fel Georgia Portugália elleni győzelmét, hogy a portugálok sem játszottak jól, és ki is kaptak, miközben Georgia taktikailag szinte hibátlanul játszott.

HIBÁZTAK A PÁLYA MINDEN TERÜLETÉN

Kérdésre válaszolva elmondta, rengeteg terület van, amiben tudnak fejlődni. Hibáztak tulajdonképpen pálya minden területén, de nem érdemes szerinte egyénekről beszélni, eddig is csapatként érték el a sikereiket. Fontos, hogy mindenki a lehető legjobb állapotban legyen, de ez most nem teljesült, ebben mindenképp lehet előrelépés a jövőben – írja a 24.hu.

SALLAI SEM ÉLVEZTE AZ EB-T

Sallai Rolandról azt mondta, a mostani Eb-n ő volt a magyar csapat legjobbja szerinte is, de ez most kevés volt. Eljöhet a következő lépés a karrierjében, de ez nem a kapitányon múlik, hanem az ajánlatokon.

“Nem élveztem igazán ezt az Európa-bajnokságot. Amikor lefújták a skótok elleni meccset, talán az volt a legjobb pillanat, de akkor is Barnabásért aggódtam. És ez is csak egy pillanat volt. Összehasonlítva a korábbi Eb-kel, ez a mostani sokkal stresszesebb volt. A legutóbbit jobban élveztem” – mondta Sallai.

Kapcsolódó cikkek

Ezt láttad már?
Bezárás
'Fel a tetejéhez' gomb