Mindenmás

Napi szürreál: szegedi sertéstelepről lopott el két disznót egy férfi úgy, hogy előtte az állatokat leölte, most vádat emeltek ellene

Vádat emelt a Szegedi Járási ügyészség azzal a férfival szemben, aki tavaly télen egy szegedi sertéstelepről két disznót lopott el úgy, hogy előtte leölte az állatokat – áll az ügyészség csütörtöki közleményében.

Mint kiderült, a vádlott 2023. decemberében bement egy sertéstelepre, ahol kiválasztott két, 30 kilogrammos süldőt, és azokat egy tompa tárggyal fejbe verte, majd a kerítésen átdobta.

A RENDŐRÖK TETTEN ÉRTÉK

Az egyik állat a kegyetlen bántalmazás következtében rövid időn belül elpusztult, a másik viszont még élt, amikor két órával később a férfi visszatért, hogy magával vigye. A földön fekvő állatot ekkor újra, ököllel ütlegelni kezdő vádlottat a rendőrség a helyszínen tetten érte. A járási ügyészség a férfit lopás vétségével, valamint minősített állatkínzás bűntettével vádolja, arra is figyelemmel, hogy magatartásával az állatok különös szenvedéssel járó pusztulását okozta. Bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb