Közélet

Felpezsdül az élet a Tiszán: közel 35.000 darab előnevelt harcsát helyeztek ki az algyői szakaszon

Pontosan 34 650 darab előnevelt korosztályú szürkeharcsa ivadékot telepítettek június 26-án a Tisza algyői szakaszán, tájékoztatta a horgászokat a Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége.

A telepítésről közösségi oldalukon fotókat is megosztottak:

KORÁBBAN ŐSHONOS TISZAI NYURGAPONTYOT IS TELEPÍTETTEK

Mint a Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége korábban megírta, a harcsák kihelyezését megelőzően, június 12-én közel egy millió darab előnevelt pontyivadékok (tiszai nyurga tájfajta) kihelyezése valósult meg az Alsó-Tisza egyes szakaszain (Tisza-folyó 830.000 db) és a hullámtéri holtágakon (Körtvélyesi-holtág: 50.000 db, Mártélyi-holtág: 50.000 db egyesületi beszerzés). 

A kuriózumnak számító pontyfajta a hazai tógazdasági haltermelésben kevésbé jelentős, (a növekedése lassabb, szaporítása kevésbé tervezhető) így a hazai haltermelőktől történő beszerzése erősen korlátozott. A HECSMSZ és a MOHOSZ folyamatosan kereste annak a lehetőségét, hogy megfelelő szakértelemmel és eszközökkel, valamint hajlandósággal rendelkező haltermelővel együttműködve a hazai tiszai vízgyűjtőhöz tartozó vizek pontyállományainak stabilitásához hozzájáruló telepítések tiszai nyurga pontyokkal történhessen. 

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Forrás és fotók: hecsmsz.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb