Sport

Megvan a kvóta! Az SZVSE sportolója, Biacsi Ilona mehet a párizsi paralimpiára

Három atlétával és egy erőemelővel bővült a magyar paralimpiai csapat – adta hírül pénteken a Magyar Paralimpiai Bizottság. Ez nekünk különösen is örömhírt jelent, hiszen az SZVSE sportolója, Biacsi Ilona is a keret tagja lett!

A közlemény szerint Biacsi Ilona, Luterán Petra és Szőllősi István paraatléta, valamint Tunkel Nándor para-erőemelő is részt vehet a két hónap múlva rajtoló párizsi játékokon.

ÚJABB NÉGY KVÓTA

A paraatlétika és a para-erőemelés nemzetközi szervezetei, a World Para Athletics és a World Para Powerlifting június 28-i tájékoztatása alapján hazánk sportolói újabb négy kvótát szereztek a párizsi paralimpiára. A két hónap múlva kezdődő játékokon ez alapján ott lesz Biacsi Ilona, Luterán Petra és Szőllősi István paraatléta, valamint Tunkel Nándor para-erőemelő is. Az atléták között a mostani kvótaszerzők mellett Ekler Luca is megméreti magát, hiszen a tavalyi párizsi világbajnokságon már megszerezte az indulási jogot. Erőemelésben ez az első hivatalos magyar kvóta, ugyanakkor szabadkártya-igényléssel még további kvótára is van esély, erről legkésőbb július 12-ig hoz döntést a nemzetközi szervezet.

MÁR VAN PARALIMPIAI ÉRME BIACSI ILONÁNAK

Ezek szerint tehát rajthoz állhat Szegedről Biacsi Ilona (SZVSE) is, aki az idei vb-n a T20-as versenyzők 1500 méteres síkfutó számában bronzérmet szerzett. Ilonának egyébként már egy ezüst- és egy bronzérme is van paralimpiáról, Londonban és Rióban is dobogóra állhatott.

Hazánk sportolói eddig 34 kvótát szereztek a párizsi paralimpiára: hetet úszásban, hatot-hatot kajak-kenuban és kerekesszékes vívásban, négyet-négyet asztaliteniszben és atlétikában, kettőt sportlövészetben, egyet-egyet bocciában, erőemelésben, íjászatban, kerékpárban és lovaglásban. A paralimpiát 2024. augusztus 28. és szeptember 8. között rendezik meg a francia fővárosban.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb