Közélet

Haladunk a korral, erre sokan vártak már: kötelezővé teszik a szakrendelőkben az online időpontfoglalást

Kötelező fogadni a járóbeteg-szakellátásra történő időpontfoglalást, a lefoglalt módosítását vagy törlését a hét minden napján. Ennek bevezetését a kormány már régóta tervezte, de július 1-jétől már hivatalosan is életbe lép.

A kormány már régóta tervezte és egy februári rendeletben ki is mondta, hogy „2024. július 1-jétől a közfinanszírozott, heti 300 vagy ezt meghaladó órát legalább 5 szakmában működtető járóbeteg-szakellátást nyújtó egészségügyi szolgáltatóknak digitális időpontfoglalási rendszert kell használniuk”.

Ezt egészíti ki a péntek este közzétett újabb rendelet azzal, hogy emellett a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ által működtetett egységes telefonos időpontfoglalási központ útján is kötelező fogadni a járóbeteg-szakellátásra történő időpontfoglalást, a lefoglalt módosítását vagy törlését, mégpedig nemcsak a rendelőkben eddig lehetővé tett időpontokban, hanem a hét minden napján 6 óra és 22 óra között, országos elérhetőséggel. A telefonszámot a rendelet nem közli- írja a HVG.hu.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb