Mindenmás

Napi pakk: 34 fokos kánikulában tér vissza Lacoste a Laposra, ma lesz a Szőregi Rózsaünnep, és indulnak a programok a Móra-parkban is

Programokkal és csodaszép időjárással kecsegtet bennünket ez a hétvége! Sok-sok napsütést ígérnek Szegedre, és visszatér a kánikula. Eseményekből sem lesz hiány, hiszen Lacoste visszatér Szegedre, most lesz a Szőregi Rózsaünnep, és startolnak a programok a Móra-parkban is! Indulhat egy csodás szegedi hétvége, kezdetnek meghoztuk a napi pakkot!

MAI NÉVNAPOSOK ÉS A PÉTER-PÁL NAP

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Péter, Pál, Aladár, Aliz, Beáta, Ditta, Emma, Judit, Petra és Ulászló nevű olvasónknak! Érdeksségek:

  • ma van Péter-Pál nap, azaz az aratás kezdete! Ezen a napon megszentelték az aratóeszközöket. Szent Péter apostol volt az első pápa, a pápák és halászok védőszentje. Szent Pál a nemzetek apostola, a laikus apostoli munka, “Actio Cattolica Cursillo” – mozgalmának védőszentje.
  • 568 éve ezen a napon rendelte el a pápa a déli harangozást. A magyar és nyugati hagyomány szerint a déli harangszó  az 1456. július 22-i, nándorfehérvári diadallal függ össze, amikor a Magyar Királyság déli kapujának tartott végvárat Hunyadi János megvédte a muszlimok támadásától.
  • 75 éve született Galkó Balázs színművész, előadóművész, szinkronszínész,
  • 40 éve pedig Trokán Anna színésznő.
Fotó: Trokán Nóra/Szinház Online.

JÖN A KÁNIKULA

Szombaton alapvetően napos időre van kilátás Szegeden, de elszórtan még kialakulhatnak futó záporok, helyenként zivatarok. A szél csak záporok, zivatarok környezetében támadhat fel. A legalacsonyabb hőmérséklet 16 és 23 fok között alakul, délutánra pedig 30 és 35 fok közé melegszik a levegő városunkba.

EMELKEDNEK AZ ÜZEMANYAGÁRAK

A héten már harmadszor fognak változni az üzemanyagárak. Szombattól a benzin ára 3 forinttal kerül majd többe a kutakon, a gázolaj ára ugyanakkor változatlan maradt.

ISMÉT LESZ GIGAKROKI ÉS SZEGED365 A LAPOS BEACH-EN

Szétvet bennünket a büszkeség, hiszen 2023 után idén is visszatér Lacoste, a szegediek kedvenc óriáskrokodilja a Lapos Beach-re! Sőt, a szörnyeteg mellett idén is egy gigantikus Szeged365 logóval lepi meg a homokművész, azaz Szivós Sándor a virtuális családunkat, ami most is a hatalmas kroki mellett lesz látható. Mint Szivos Sándor, művésztől megtudtuk, a munka szombaton reggel 7 órakor veszi kezdetét a Lapos Beach-en, és a tervek szerint délre már kész is lesz!

RÓZSAÜNNEP SZŐREGEN

A hétvégén minden a virágokról szól Szőregen, a magyarországi rózsatőtermesztés fellegvárában, ahol huszonnegyedik alkalommal szervezik meg a Szőregi Rózsaünnepet – közölte Avramov András, a településrész önkormányzati képviselője, az ünnep egyik szervezője a programokat bemutató szerdai sajtótájékoztatón.

KELLEMES DALLAMOK A MÓRA-PARKBAN

A nagy sikerre való tekintettel idén is folytatódnak a könnyed programok a Móra-parkban. Szombatonként fúvószenekarok adnak műsort, vasárnaponként pedig az Európai Népek Fesztiválja keretében számos ország kulturális értékeiből kaphatnak ízelítőt a kilátogatók. Ma a Dél-Alföldi Regionális Fúvószenekar fog szórakoztatni bennünket.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb