Szegedi ArcokVideo365

Most lett igazán teljes a szegedi nyár: kedvenc óriáskrokodilunk visszatért a Lapos Beach-re! Mutatjuk, hogyan készült el a gigantikus, mosolygós vízi szörny

Nem lehet teljes a szegedi nyár Lacoste a Lapos Beach óriáskrokodilja nélkül! Szerencsére nem is kell nélkülöznünk hatalmas vízi szörnyünket, hiszen Szivos Sándor homokszobrász művész családjával és barátaival karöltve szombaton életre keltette a már-már ikonikus jószágot a Tisza homokos partján, ami annyira élethű lett, hogy a láttán még Krokodil Dundee is eltátaná a száját. Az alkotás folyamatánál mi is ott voltunk kameránkkal, sőt lapátot ragadtunk, homokot formáztunk, s szakértői jó tanácsok közepette igyekeztünk segíteni a műveletet.

A TETTRE KÉSZ CSAPAT MÁR REGGEL HÉT ÓRAKOR MUNKÁHOZ LÁTOTT

Mint Szivos Sándor beavatott bennünket, kis csapatával szombat reggel hét órakor érkeztek ki a Lapos Beachre, ahol rögtön bele is csaptak a közepébe: előkerültek a vizes vödrök, a lapátok, és az ásók, s a sok szorgos kéz máris munkához látott. A csapat egy tagja hiányzott csupán, mégpedig a Lapos Beach koronázatlan homoképítő királyának lánya, Dalma Rebeka nem tudott részt venni az építés folyamatában. A fiatal lánynak jó oka volt a távollétre, ugyanis a nem régiben véget ért Miss World Hungary verseny egyik indulójaként éppen egy fotózáson vett részt.

DÉLELŐTT 10 ÓRÁRA SZINTE MÁR CSAK AZ ÓRIÁS FOGAK HIÁNYOZTAK

Szerencsére segítség így is akadt bőven, így délelőtt 10 órára már szinte teljes pompájában sütkérezett a napfényben a Lapos Beach partján kedvenc óriáskrokodilunk. Már csupán az utolsó simítások hiányoztak róla, Sándor és csapata a méretes kövekből álló fogsorát helyezte éppen fel. Mint megtudtuk, ehhez a köveket már jó ideje gyűjtötték, hogy aztán a napfényben megcsillanó hatalmas fogsor tekintélyt parancsoló méltóságot kölcsönözzön kedvenc krokodilunknak.

SZABADIDŐT, SZABAD LEVEGŐN!

Mint az alkotók elárulták, kizárólag helyben talált alkotóelemeket használnak a gigantikus szobrok megalkotásához, ezzel is felhívva a figyelmet a természet körforgására, a környezettudatosságra, amelyet gyermekeinek is átadott a családfő. Mottójuk: “Szabadidőt, szabad levegőn!” – saját szemünkkel tapasztalhattuk meg, hogy Szivos Sándor és családja a lelkét is beleadta az alkotásba.

BÜSZKESÉGÜNKRE KROKÓ MELLETT IDÉN IS MEGALKOTTÁK A GIGANTIKUS SZEGED365 LOGÓT

Óriási örömünkre a homokszobrász művész idén is egy gigantikus Szeged365 logóval ajándékozta meg szerkesztőségünket, ami Krokó mellett foglalta el méltó helyét, hasonlóan, mint tavaly is. Mutatjuk, hogyan is mutat büszkeségünk:

Nézd meg videónkat is, melyben meglesheted az alkotás folyamatát, hogyan is született meg a Lapos ikonikus óriáskrokodilja:

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Operatőr: Magyar Andor

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb