Mindenmás

Nóniusz lovak a vasutakon? Miért is ne, ha már úgyis járműhiány van a régióban: újabb zseniális ötlet pattant ki a kutyapárt fejéből

Újabb zseniális ötlettel állt elő a szegedi kutyapárt. Kitalálták, hogy nóniusz lovakat lehetne szolgálatba állítani, mivel úgyis járműhiány van a dél-alföldi régióban. Tudjuk, hogy ez csak egy vicc, de mutatjuk, pontosan hogyan is képzelték el a dolgot.

A dél-alföldi régió mellékvonalai ki nem mondott járműhiánnyal küszködnek, emiatt vált szükségessé a vonathelyettesítő autóbuszok csatarendbe állítása.

A Közlekedési Minisztérium már dolgozik a problémán. Rövidtávű tervként a mezőhegyesi Nemzetthy Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. bevonásával lóvasúttá minősítenék az érintett mellékvonalakat. Hosszútávú, állandó megoldásként már megkezdődött a nóniusz lovak nyomkarimás kerékkel ellátott fajtájának tenyésztése. Első példányaik hamarosan szolgálatba is állnak. A típusengedély megszerzéséhez szükséges 10 ezer kilométer teljesítését a 121-es vasútvonal Mezőhegyes – Újszeged vonalszakaszán teljesítik- írja Facebook oldalán a Magyar Kétfarkú Kutyapárt szegedi pártigazgatósága.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb