Szegedi Arcok

Szegedi zenész tehetségek, akik a SZIN színpadára törhetnek: megvannak a döntősei a Sounds of Szeged zenei programnak

Izgalmas zenei tehetséggondozó programot indított a Coca-Cola SZIN fesztivál és a Szegedi Tudományegyetem. A szakmailag elismert kezdeményezés szegedi kötődésű amatőr zenészeknek nyújt lehetőséget zenei karrierjük fejlesztésére. Pénteken volt az utolsó elődöntője a Sounds of Szeged zenei versenyprogramnak, mutatjuk kik a hat legjobbak, akik már csak egy lépésre lehetnek a SZIN színpadától.

KIDS ALONE MUSIC BAND ÉS A CSÁRDA GANG MÁR BIZTOSAN DÖNTŐS

A KidsAlone Music Band úgy nevezi magát, mint a Magukra hagyott “kölykök”. Környezetük rezzenéseire alternatív pop-rock dalaikkal reflektálnak, küldetésük az egyszerűségtől az igényesség felé való elmozdítás. A Csárda Gang a trapp műfajban alkot, saját szerzeménnyel nyűgözték le a hallgatóközönséget. Gratulálunk nektek!

MANNA DALA ÉS AZ A2G GILA IS FELSZÁNTOTTA A SZÍNPADOT ÉS OTT VAN A DÖNTŐBEN

A Manna Dala, az énekesnő és egyben a zenekar alapítója, dalszerzője nevéből ered. Dalaik leginkább a pop és pop-rock műfajokhoz állnak közel, ugyanakkor az együttes tagjainak sokszínűségéből adódóan megjelennek más stílusú motívumok is. Kicsivel több mint 5 évük alatt bejárták Szeged ismertebb és kevésbé ismert koncerthelyszíneit, egyre sikeresebb műsorral. A2G Gila már pár éve készít zenei alapokat, de rappelni 2022 őszén kezdett el. Az első zenéjét 2023 júniusának elején adta ki “Egyre hidegebb” címmel, ami ma már körülbelül 3000 lejátszásnál jár Spotify-on. Jelenleg egy nagy albumon dolgozik, amin mindenféle hangzás és műfaj megtalálható lesz.

AZ IMAGO MUNDI ÉS A VR IS A DÖNTŐBE ÉNEKELTE MAGÁT

Az Imago Mundi, a punk-rock-és rapduo 2023-ban alakult, egy baráti társaság hozta őket össze. Inspirációik közé tartoznak a Twenty One Pilots , Blink-182, Green Day, Fish! együttesek. Nemrég jelent meg a második kislemezük, egészen népszerűek a szegediek körében. Nem csak a városban, de Budapesten is gyakran közönség elé lépnek. Egyik legnagyobb céljuk, hogy a SZIN színpadán zenélhessenek a szegedieknek. A tegnapi elődöntőben a legtöbb szavazatot zsebelték be, így ők is a legjobb hat között lehetnek. A szegedi, dallamos poprock-kvartett, avagy a Virtual Revolution 2017-es kezdetű fennállása óta nem kisebb céllal gyűjti az akkordokat, meg az üres viszkispoharakat, mint hogy megváltoztassa a publikum látásmódját a zenéről. Nevük is elárulja, elrepítenek minket egy virtuális világba.

A hat legjobb még két elődöntős zenekarral bővül, ugyanis a zsűri még bejuttathatja őket a döntőbe. Az utolsó forduló július 6-án lesz az IH Rendezvényközpontban.

Forrás: Sounds of Szeged Facebook oldala.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb