Közélet

Teljesen kiakadtak a MÁV-dolgozók, mert Lázár János betiltotta a home office-t, kérik, hogy vonja vissza

Megdöbbentette a Vasutasok Szakszervezetét, hogy Lázár János építési és közlekedési miniszter betiltotta a home office-t a MÁV-nál, mivel a székházból nemrég kiköltöztetett dolgozók egy részét is otthoni munkavégzésre osztották be – mondta a 444-nek a Vasutasok Szakszervezetének elnöke. Meleg János szerint amíg el nem készül az új, végleges irodaház, nincs is elég iroda.

A szakszervezeti vezető szerint a hirtelen döntés azt a több ezer vasutast is kellemetlenül érinti, akik korábban, még a koronavírus-járvány utáni időszakban home office-ból dolgoztak, szerinte a lehetőség egyike volt azoknak a kedvező feltételeknek, amiért sokan nem kerestek másik munkahelyet, maradtak a MÁV-nál.

LEHETETLEN ÉLETHELYZETBE SODORNAK MUNKAVÁLLALÓKAT

Meleg János szerint a miniszter eddigi intézkedései „nem arattak osztatlan sikert” a dolgozók között, a mostani döntése olaj lehet a tűzre. Pénteken az intézkedés módosítását kezdeményezte Lázár Jánosnál a VDSzSz Szolidaritás is, szerintük „az elrendelt intézkedések – azok váratlan volta miatt – nehéz, számos esetben lehetetlen élethelyzetbe sodornak munkavállalókat” – írja a Telex. A múlt héten jelent meg egyébként az a határozat, amiben Lázár János építési és közlekedési miniszter július 1-től betiltotta az otthoni munkavégzés lehetőségét a MÁV alkalmazottainak.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb