Mindenmás

Napi pakk: maximum 28 fok, záporok, emelkedő üzemanyagár és Pataky Attila születésnap

Felhősebb nap elé nézünk ma Szegeden! Az esernyőt is jobb, ha a kezed ügyében tartod, hiszen csapadékra is számíthatunk a városban. Menetrendszerű napi pakkunkban mutatjuk a névnaposokat is, és azt is eláruljuk, mennyivel kell mától drágábban tankolnunk! Legyen szép a napotok, a reggeli kávé mellé meghoztuk a napi pakkot!

MAI NÉVNAPOSOK ÉS PATAKY ATTILA SZÜLETÉSNAP

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Ottó, Jenő, Mária, Ottokár, Sarolt és Várkony nevű olvasónak! Érdekességek:

  • ma van Sarlós Boldogasszony napja. A kereszténység a XIII. századtól július 2-án a “nehézkes” Máriának, a Jézussal terhes Szűznek Erzsébetnél, Keresztelő Szent János jövendő anyjánál tett látogatását (latinul Visitatio) ünnepelte. Sarlós Boldogasszony ünnepe, tisztelete egy század múlva (1389) vált az Egyházban egyetemessé. 
  • 88 éve ezen a napon született Hofi Géza humorista (Hofélia, Élelem bére),
  • 73 éve Pataky Attila, az EDDA együttes énekese,
  • 66 éve pedig Friderikusz Sándor újságíró, Pulitzer díjas író, showman.

ZÁPOROS LEHET A NAPUNK SZEGEDEN

Kedden gyakran takarhatják felhők a napot. Záporok, zivatarok főként az ország keleti felén, valamint helyenként délen alakulhatnak ki, tehát Szegeden is elég nagy esély van a csapadékra. Többfelé élénk, erős marad az északi-északnyugati szél. A csúcshőmérséklet 25 és 31 fok között alakul.

RENDELJ KÉNYELMESEN – MÁR 10:00-TÓL VÁRJÁK A HÍVÁSOD A NAPFÉNY MŰTEREMBEN

A Napfény Műterem most még elérhetőbbé teszi kedvenc ételeidet! Már 10:00-tól fogadják a telefonos rendeléseket, hogy biztosítsd a helyed a legfinomabb fogásokért. Az elvitelre kért ételeket 11:30-tól bármikor átveheted, így a nap bármely szakaszában élvezheted a Napfény Műterem ízeit. Hívd a számukat, és rendelj előre, hogy ne kelljen várakoznod! Éld át a kulináris élményt otthon vagy az irodában, amikor csak kedved tartja. A Napfény Műterem Szegeden a Széchenyi tér 2/a szám alatt van, Szeged gyönyörű belvárosában. Telefonon itt tudsz előrendelni 10:00 órától: 0630/952-6500

EMELKEDNEK AZ ÜZEMANYAGÁRAK

A héten kedden a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi árát is emeli a Mol. A benzin literenkénti árát bruttó 2 forinttal, míg a gázolaj beszerzési árát bruttó 3 forinttal változtatják.

BEZÁRT A KÖNYVTÁR KÖZPONTI ÉPÜLETE

Két hétig zárva tart a szegedi Somogyi-könyvtár központi épülete. Hegedűs Réka PR munkatárs a Rádió 88-nak adott nyilatkozatában elmondta, az energiatakarékossági okok mellett azért is zárnak be két hétre, mert ekkor zajlik majd a nyári nagytakarítás az épületben. Ez idő alatt az olvasók a hátsó gazdasági portán adhatják le a kikölcsönzött könyveiket.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb