Közélet

Orbán Viktor Kijevbe utazott: ez az első alkalom, hogy a háború sújtotta Ukrajnába látogatott

Kedd reggel Kijevbe utazott Orbán Viktor, az Európai Tanács soros elnökségét betöltő Magyarország miniszterelnöke, ahol Volodimir Zelenszkijjel, Ukrajna elnökével folytat tárgyalásokat – erősítette meg a sajtóértesüléseket Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az ukrán fővárosból.

A sajtófőnök közölte, a megbeszélés legfontosabb témája a béke megteremtésének lehetősége. Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij megtárgyalja a magyar-ukrán kétoldalú kapcsolatok aktuális kérdéseit is – tette hozzá.

AZ ELSŐ ALKALOM, HOGY ORBÁN UKRAJNÁBA UTAZIK

A két vezető egyébként legutóbb Brüsszelben, az uniós csúcson találkozott, amikor az EU hivatalosan is megkezdte a csatlakozási tárgyalásokat Ukrajnával. A mai azonban az első alkalom, hogy Orbán a háború sújtotta Ukrajnába utazott – korábban a kegyelmi botrány miatt lemondásra kényszerült Novák Katalin járt államfőként Kijevben, 2022-ben és ’23-ban.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb