Mindenmás

Csütörtökön tovább emelkednek az üzemanyagárak, nem hatott a kormány fenyegetése

Újabb változásra lehet számítani az üzemanyagárakban csütörtöktől. Július 4-étől a benzin beszerzési ára bruttó 2 forinttal emelkedik, a gázolajért pedig bruttó 4 forinttal fizetnek majd többet a kutak a nagykereskedőjüknek.

A Holtankoljak.hu. oldal ugyanakkor megjegyzi, hogy mindezt a kutak áraiban nem biztos, hogy mindenhol tapasztalni lehet, mert a piaci szereplők a nagykereskedelmi árváltozástól eltérően alakítják jelenleg az áraikat. A 95-ös benzin aktuálisan átlagosan 616 forintba, a gázolaj 627 forintba kerül literenként.

Amennyiben az emelkedést beépítik az árakba, csütörtöktől

  • a benzinért átlagosan 618,
  • a gázolajért pedig 631 forintot kell majd fizetni. 

A HVG emlékeztet, hogy a kormány lassan egy hete figyelmeztette a kereskedőket arra, hogy csökkentsék az áraikat, mert ha nem teszik, beavatkoznak. Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter szerint az üzemanyagárak kérdése téma lesz a szerdai kormányülésen is.

EZ A MÁSODIK EMELÉS LESZ A HÉTEN

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint a szomszédos országokban a benzin átlagára a múlt pénteken 606 forint, a gázolajé 611 forint volt, ami azt jelenti, hogy a benzin 4 forinttal, a gázolaj 18 forinttal volt drágább itthon, mint a környező országokban. Azóta pedig a csütörtöki már a második emelés lesz a mostani héten.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb