Mindenmás

Napi pakk: 28 fok és sok-sok napsütés Szegeden, Pikali Gerda szülinap és az amerikai függetlenség napja

Gyönyörű napsütéssel és kellemes nyári meleggel folytatjuk a hetet Szegeden. Ma ünnepel egész Amerika, és Pikali Gerda! No, nem ugyanazért… Már mutatjuk is a nap legfontosabb napindító infóit, itt a napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK ÉS A FÜGGETLENSÉG NAPJA

Nagyon boldog névnapot nektek: Ulrik, Babett, Berta, Bettina, Erzsébet, Illés, Rajmund, Szvetlána és Ulla! Érdekességek:

  • ma van az amerikai függetlenség napja. Annak emlékére, hogy Benjamin Franklin Pennsylvania egyik képviselőjeként aláírta a Függetlenségi Nyilatkozatot. 
  • Mindezek mellett most van Szent Ulrik ünnepe is. Ulrik tisztelete hazánkban, a magyarság körében nem tudott gyökeret verni, inkább német városainkban virágzott. A vasi Pereszteg, Hosszúpereszteg középkori neve Ulrik-patrociniumunkra emlékeztet: Szent Ulreh Peresztege, Szent Odor Peresztege, Szentodorfalva (1476). Ulrik volt Fertőmeggyes hajdani templomának is a védőszentje.
  • 179 éve született Szinyei Merse Pál festőművész (Majális),
  • 46 éve Pikali Gerda színésznő, film- és szinkronszínésznő, TV és rádióbemondó,
  • és 55 éve ezen a napon jelent meg a Rolling Stones ‘Honky Tonk Woman’ című száma.

KELLEMES, NYÁRIAS IDŐJÁRÁS

Csütörtökön sok napsütésre számíthatunk Szegeden, számottevő csapadékra nem kell számítanunk a Napfény Városában. A délután megnövekvő gomolyfelhőkből néhol alakulhat ki egy-egy zápor, esetleg gyenge zivatar. Több helyen élénk, néhol erős lesz az északnyugati szél. Hajnalban 8-17, délután pedig 24-30 fok várható térségünkben.

MUNKA KÖZBENI FELTÖLTŐDÉS – MEDITERRÁN TERASZ A NAPFÉNY MŰTEREMBEN

Ajánljuk ma is a Napfény Műterem mediterrán teraszát, Szeged belvárosának legszebb részén. Ideális választás egy gyors menüidőre a kollégákkal, ahol nemcsak finom ételeket, de egy csodálatos környezetet is élvezhetsz. Töltsd a munka közbeni szünetedet ott, és engedd, hogy a mediterrán hangulat és a szegedi napsütés feltöltsön energiával. A terasz tökéletes helyszín egy kis lazításra és gasztronómiai élményekre. A Napfény Műterem Szegeden a Széchenyi tér 2/a szám alatt van, Szeged gyönyörű belvárosában. Telefonon itt tudsz előrendelni 10:00 órától: 0630/952-6500

PERMETEZNEK SZEGEDEN

Permetezik Szegeden a buxus díszcserjéket a selyemfényű puszpángmoly ellen. Ma és holnap a belvárosban permeteznek a szegedi környezetgazdák.

EMELKEDNEK AZ ÜZEMANYAGÁRAK

Újabb változásra lehet számítani az üzemanyagárakban csütörtöktől. Július 4-étől a benzin beszerzési ára bruttó 2 forinttal emelkedik, a gázolajért pedig bruttó 4 forinttal fizetnek majd többet a kutak a nagykereskedőjüknek.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb