Közélet

Ennyi volt: Lázár János az összes, a minisztériuma alá tartozó állami cégnél betiltotta a home office-t

Most már nem csak a MÁV–Volán-csoport dolgozóit érinti az otthoni munkavégzés tilalma, hanem a Lázár János vezette Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) valamennyi állami cégénél betiltották a home office-t.

Egy július 3-án írt levél jutott a Telex birtokába, amelyben a Lázár János vezetése alá tartozó Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) egyik államtitkára arról ír, hogy a minisztérium alá tartozó cégeknél tilos a home office.

FELSZÓLÍTOTTÁK A CÉGEKET

“Miniszter úr döntése értelmében az ÉKM tulajdonosi jogkörébe tartozó gazdasági társaságoknál és azok többségi tulajdonában álló gazdasági társaságainál az otthoni munkavégzés (home office, távmunka) nem engedélyezett” – áll a Bartal Tamás közbeszerzésekért, társaságfelügyeletért és vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkár által szignózott levélben, amelyben egyszersmind fel is szólítja a cégeket a tilalom érvényesítésére.  A lap a minisztériumot is megkérdezte a rendelkezésről, akik megerősítették: valóban sem a minisztériumban, sem pedig a minisztériumhoz tartozó intézményekben nem engedélyezett a home office, és azt írták, hogy ez alól „egyetlen munkavállaló” sem kivétel. 

A MÁV-NÁL INDULT A LAVINA

Lázár János egyébként egy július 1-jei hatállyal egy friss határozatban megszüntette a home office lehetőségét a MÁV–Volán-csoport dolgozóinál. A Vasutasok Szakszervezetét azonban megdöbbentette a lépés, és felszólította az építési és közlekedési minisztert, hogy lépjen vissza a döntéstől. Mivel a MÁV START Zrt. különböző szakmai egységei éppen költöznek nagyobb székházakba, így talán ezzel is összefüggésben lehet Lázár rendelete. Az intézkedés a vezérigazgatóság 2100 fős tagságának egyharmadát, kerek 700 embert érint. 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb