Szegedi Arcok

Megvan, milyen termékeket rendelnek leginkább a szegediek online! A rekordot egy igazi zsemlerajongó tartja

Friss zöldséget és gyümölcsöket rendelnek leginkább a szegediek online, de népszerű még a friss csirkemellfilé és a dobozos tej is – derül ki a szerkesztőségünknek küldött foodora market adataiból. A friss kimutatásból az is kitűnt, hogy valaki összesen 684 darab zsemlét rendelt online, míg az eddig leadott legnagyobb súllyal rendelkező rendelés 61 kg-os volt városunkban.

A közleményben a vállalat kiemelte, hogy a foodora market Magyarországon öt városban szállítja házhoz a bevásárlást, és az évek alatt számtalan extrém rendelésre is volt példa. Szegeden a legtöbb rendelést leadott felhasználó tavaly 332-szer vásárolt be a foodora applikációján keresztül, a legnagyobb összegű rendelések toplistáját pedig egy közel 90 ezer forint értékű bevásárlás vezeti 2024-ben. A vidéki foodora marketek között rendelések számában Szeged egyébként ezüstérmes.

IGAZI RAJONGÓ LEHET: 684 DARAB ZSEMLÉT RENDELT VALAKI SZEGEDEN

Azt is megtudtuk, hogy a foodora market termékei közül az ásványvizek, dobozos tejek és zöldségek kerülnek legtöbbször a virtuális kosárba, a friss pékárukból, gyümölcsökből és húsokból átlagosan 3-4 napra elegendő mennyiséget rendelnek a felhasználók.

A szegedi listát a tejtermékek, pékáruk, tojás és zöldségek vezetik, de a rekordot az a zsemlerajongó tartja, aki összesen 684 db zsemlét pakolt a kosarába az elmúlt évben.

Azt is kiemelték, hogy a hűtőt feltöltő kisebb bevásárlásokon felül egyre gyakoribbak az egész hétre tervezett nagybevásárlások is. Egy nagyobb bevásárlásnak pedig súlya is van: az eddigi legnehezebb Szegeden leadott rendelés 61 kg-os volt és a Széchenyi tér környékéről adták le. Az átlagos kiszállítási idő országosan 29 perc – ebben szerepel a termékek összekészítési ideje is – de volt olyan rendelés Szegeden, ami három perc alatt érkezett célba egy Szegedi Vadaspark melletti címre.

SZERETJÜK A FRISS TERMÉKEKET

2024 első felében a szegediek körében előretörtek a friss termékek, mint például a csirkemellfilé vagy a fürtös paradicsom. „A foodora market megjelenésekor leginkább tartós élelmiszereket rendeltek a felhasználók, és a friss termékekkel óvatosabbak voltak. Mára már a friss zöldségek és húsok a legtöbbet rendelt termékek között vannak, sikerült tehát bizonyítani a nem személyes vásárlással szemben szkeptikusabb közönség előtt is” – mondta el Garay Péter, a foodora kereskedelmi igazgatója.

A szakember szerint a foodora marketekből kezdetben akkor rendeltek, ha a nagybevásárlások között elfogyott valami, vagy ha éppen elfogyott egy hozzávaló az aznapi vacsorához. Mostanra azonban úgy látják, hogy a heti nagybevásárlást is sokan online, a foodora marketből végzik.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb