Mindenmás

Napi pakk: visszatér a 30 fok feletti meleg Szegedre, elő a bikinikkel, ami ma ünnepli 78. szülinapját

Mindjárt itt a hétvége, s vele együtt visszatér a 30 fok feletti kánikula is Szegedre, úgyhogy tökéletes lesz az idő a strandolásra! Pont 78 éve jelent meg a nyilvánosság előtt az első bikini, így stílszerűen ma magunkra is kaphatjuk a legdivatosabb darabunkat! Már mutatjuk is a nap legfontosabb napindító infóit, itt a Napi pakk!

NÉVNAPOSOK ÉS A BIKINI

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Emese, Sarolta, Antal, Anton, Cirilla, Metód, Viliam, Vilmos, Zoé és Zója nevű Olvasónkak!

  • 171 évvel ezelőtt született Csontváry Kosztka Tivadar festőművész (Magányos cédrus). Főbb művei: A szerelmesek találkozása Sziget Kairói pályaudvar Magányos cédrus,
  • 135 éve pedig Jean Cocteau francia író, filmrendező, zeneszerző és grafikus (A szépség és a szörnyeteg).
  • 78 éve először jelent meg nyilvánosság előtt a bikini egy párizsi divatbemutatón.

MA MÁR VISSZATÉR A 30 FOK FELETTI HŐMÉRSÉKLET SZEGEDRE

Pénteken a túlnyomóan napos időben legfeljebb elvétve alakulhat ki kisebb futó zápor Szegeden. Többfelé élénk, néhol erős lesz a légmozgás. Reggelre még sokfelé felfrissül a levegő, a minimumok 10 és 17 fok között alakulnak. Délutánra 26 és 32 fok közé melegszik a levegő.

BODROGI GYULA BÁCSI KEDVENCÉVEL VÁRNAK A NAPFÉNY MŰTEREMBEN

Bodrogi Gyula bácsi kedvenc csirkeszárnyai fűszeres steak burgonyával! Gyula bácsinak nagyon ízlett ez a recept, ami szerint készítik el a csirkeszárnyakat, amelyek ropogósra sülve és fűszerezve várnak rád. A mellé kínált steak burgonya tökéletesen kiegészíti ezt a mennyei fogást. Ha szeretnéd átélni a híres színész ízlésének varázsát, akkor ma mindenképpen látogass el a Napfény Műterembe és próbáld ki ezt az ínycsiklandó ételt! A Napfény Műterem Szegeden a Széchenyi tér 2/a szám alatt van, Szeged gyönyörű belvárosában. Telefonon itt tudsz előrendelni 10:00 órától: 0630/952-6500

MA ÜNNEPI TESTÜLETI ÜLÉSSEL INDUL A SÁNDORFALVI VÁROSNAPOK

Különleges hétvége közeleg Sándorfalva életében. Július 5-én és 6-án tartják ugyanis az immár nagy hagyománnyal rendelkező Sándorfalvi Városnapokat, ahol a helyiek a település alapításának 145. évfordulóját ünneplik sok-sok programmal, no meg nem utolsó sorban egy hatalmas R-GO és Animal Cannibals koncerttel a Kastélykertben. Az eseményről Gajdosné Pataki Zsuzsannával, Sándorfalva polgármesterével beszélgettünk.

MA IS FOLYTATÓDIK A DÍSZCSERJÉK PERMETEZÉSE SZEGEDEN

Permetezik Szegeden a buxus díszcserjéket a selyemfényű puszpángmoly ellen, tudta meg a Rádió 88. Legközelebb a belvárosban permeteznek a szegedi környezetgazdák csütörtökön és pénteken, tudatták.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb