Közélet

Megindultak a vendégmunkások: nagyobb várakozási idővel kell számolni a déli határátkelőkön, van ahol több órát kell várakozni

Nőtt a Nyugat-Európából szabadságra induló és az oda visszatérő vendégmunkások száma, így a határátkelőhelyek ki- és belépő oldalán is nagyobb várakozási idővel kell számolni. Magyarországról Szerbiába irányába, van olyan átkelő, ahol több órát kell rostokolni az aszfalton.

A tájékoztatás szerint a következő napokban a határátkelőhelyek térségében várhatóan erős lesz a forgalom, ezért az ORFK azt javasolja, hogy az utazást tervezők indulás előtt tájékozódjanak a határátkelőhelyek nyitvatartásáról és az ott várható várakozási időkről.
 

Jelen idejű információk olvashatók a www.police.hu oldal Határinfó rovatában, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével is kaphatnak információt az utazók.
 

Az ORFK felhívta a figyelmet arra is, hogy indulás előtt mindenki ellenőrizze úti okmányai meglétét, a gépkocsi műszaki állapotát, vegyen magához elegendő mennyiségű folyadékot, szükség esetén gyógyszert, és ha rendőri segítségre van szükség, hívja a 112-es segélyhívót.

A határfigyelő telefonos applikáció legfrissebb információi szerint Magyarországról Szerbia irányába a Röszke-Horgos közúti határon kell a legtöbbet, 2-3 órát várni. Ezzel szemben a Röszke-Horgos autópálya átkelőn nagyjából fél óra a veszteglési idő. Az Ásotthalom-Királyhalom átlépőn másfél órás várakozásról számoltak be, míg a Tompa-Kelebia határon egy óra alatt lehet átjutni Szerbia felé.

Szerbiából Magyarország irányába nincs 15 percet meghaladó várakozás egyik átkelőhelyen sem.

A határhelyzet percről percre változik, ezért érdemes folyamatosan figyelemmel kísérni a legfrissebb információkat, és lehetőség szerint a kevésbé forgalmas átkelőket választani. A kánikula ma is folytatódik, kellő folyadék nélkül ne induljon senki útnak- írja a vajdasági Pannon portál.

Forrás: MTI.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb