Mindenmás

Két csoda egy mentőben: ikrek születtek Szeged közelében!

Ritka esemény történt Szeged közelében: egy 38 hetes kismama mentőben hozta világra ikreit. A mentésirányító azonnal több egységet is riasztott, a kismama néhány percen belül szült, az ikrek és édesanyjuk stabil állapotban kerültek kórházba.

Egy 38 hetes kismama Szeged közelében kért segítséget a mentőktől a napokban. Az eset nem mindennapi, hiszen a mentők évente csak néhányszor számolnak be mentőben történő szülésről, de az, hogy ikrek szülessenek, rendkívül ritka.

A mentésirányító azonnal több egységet, köztük egy mentőorvosi kocsit és egy koraszülött mentőt is a helyszínre riasztott. Az érkező mentőegységek gyorsan reagáltak, hiszen a fájások hamar sűrűsödtek, így felkészültek a szülés levezetésére. Az életmentők segítségével a kismama mindössze néhány perc alatt világra hozta első gyermekét, akit testvére néhány perccel követett.

A két kislány rögtön felsírt, ami mindig megnyugtató jel. A helyszíni ellátást és vizsgálatokat követően mind az újszülötteket, mind édesanyjukat stabil állapotban szállították kórházba. Az egészségügyi személyzet gyors és szakszerű munkájának köszönhetően a család most boldogan pihenhet együtt. Nagyon gratulálunk nekik, és természetesen a szülőknek is!

Tudtad, hogy a mentőautók felszereltsége lehetővé teszi az ilyen rendkívüli események kezelését? Bár a legtöbb szülés kórházban zajlik, a mentősök mindig készen állnak az ilyen váratlan helyzetekre is.

Azt tudta, hogy az ikrek születése a természet egyik legnagyobb csodája? Az embereknél az ikerszülés viszonylag ritka, a statisztikák szerint minden 80. szülésből csak egy ikerszülés. Az egypetéjű ikrek esetében egyetlen petesejt osztódik ketté, míg a kétpetéjű ikrek két különálló petesejt megtermékenyüléséből származnak. A modern orvostudomány és a mentősök felkészültsége lehetővé teszi, hogy az ilyen különleges születések is biztonságosan lezajljanak, bárhol is történjenek.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb