Mindenmás

Leolvad rólunk a póló is Szegeden: a mostaninál is melegebb, szaharai porban gazdag légtömeg érkezik hazánkba, egyes helyeken akár 40 fok is lehet

Perzselő hőség jön a hét második felében. Péntekre szinte az egész ország területén piros figyelmeztetés lép életbe. Mint kiderült, egyes helyeken, délen, délkeleten akár a 40 fok is lehet.

Az Időkép előrejelzése szerint magasabb fokozatra kapcsol a kánikula a hét második felében, dél felől ugyanis a mostaninál is melegebb, szaharai porban gazdag légtömeg érkezik a Kárpát-medencébe. Azt írják, hogy a legnagyobb hőségre továbbra is a délen, délkeleten, vagyis a Szeged környékén élők számíthatnak: a csúcshőmérsékletek 37-39, egyes helyeken akár a 40 fokot is elérhetik.

SZINTE AZ EGÉSZ ORSZÁG PIROS FIGYELMEZTETÉST KAP

A következő napokban várható magas (29 fokot meghaladó) napi középhőmérséklet miatt a HungaroMet szerdára még csak az öt déli vármegyére, péntekre azonban – három északi és négy nyugati vármegye kivételével – szinte az egész országban piros figyelmeztetést adott ki. A harmadfokú hőségriasztás péntekig van érvényben, a fokozódó kánikulában pedig fontos, hogy még komolyabban vegyük az óvintézkedéseket.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb