Mindenmás

Futárszolgálat nevével visszaélve csalt ki 33 millió forintot egy bűnszervezet – Szegeden indult eljárás a vezetőjükkel szemben

Eljárás indult egy külföldi férfival szemben, aki egy olyan bűnszervezetet irányított, amely egy nemzetközi futárszolgálat nevével visszaélve követett el több tízmillió forintos csalást, az ügyészség indítványozta a letartóztatását – tájékoztatott a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője.

Saághy Flóra közölte, a férfival szemben információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás miatt indult eljárás.

MEGSZEREZTE A BANKI ADATOKAT

A megalapozott gyanú szerint a tavaly nyáron Magyarországon tevékenykedő bűnszervezet egy közismert futárszolgálat weboldalára megtévesztésig hasonlító oldal internetes linkjét küldte ki a sértetteknek, majd banki adataikat megszerezve, távoli eléréssel a bankszámláikról 2 és 20 millió forint közötti összegeket emeltek le.

 A bűnözői csoport az eddigi adatok szerint öt sértettnek összesen 33 millió forintnyi kárt okozott.

A csoport irányítójával szemben európai elfogatóparancsot adtak ki, majd Romániában őrizetbe is vették. Az ügyészség a szökés-elrejtőzés tényére és veszélyére, valamint a büntetőeljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel indítványozta letartóztatását – tudatta a helyettes szóvivő.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb