Szegedi ArcokVideo365

Szeged legszebb virágai új otthonra találnak! Teljes erőbedobással fejleszti a Szegedi Virág Nagybani Piacot Lekeny György és Lekeny Márk! Meglátogattuk a tervbemutatót, és Lekeny Györgyöt meg is kérdeztük a részletekről! (videó)

Lekeny György elmondta, hogy a cég megvásárolta a meglévő virágpiacot, amely változatlanul üzemel mindaddig, amíg a nagyszabású csarnok- és pavilon beruházások be nem fejeződnek. Ha a piac szeretné, akkor pedig működik addig, ameddig szükség van rá. Az új beruházás jelentős előrelépést hoz a piac életében, európai színvonalú lesz! Szegeden kiemelten imádjuk a virágokat, elég csak megemlíteni a hungarikum Szőregi Rózsát, amit éppen most ünnepeltünk a hétvégén! 

A Szeged365 bekukucskált arra a szegedi megbeszélésre, ahol a termelők és a kereskedők is jelen voltak. Nagy érdeklődéssel várták az új csarnok terveinek bemutatását, miközben a tervezőknek konstruktív ötleteket adtak. Kiemelték, hogy a virágokra különösen vigyázni kell a kereskedelmi folyamatok során is, hiszen a frissesség és szépség megőrzése elengedhetetlen.

Egy új, kiváló virág nagybani piac rendkívül fontos Szeged gazdaságának is. A modern infrastruktúra nemcsak a helyi termelőknek és kereskedőknek nyújt jobb lehetőségeket, hanem hozzájárul a város hírnevének növeléséhez is. A virágok, különösen a Szőregi Rózsa, mint hungarikum, még nagyobb figyelmet kaphatnak, és ezáltal növelik Szeged gazdaságának erejét is.

Lekeny György beengedett bennünket arra a gigantikus területre, ahol jelenleg a Szegedi Nagybani Piac működik, és megmutatta hol lesznek a fejlesztések, hova épül egy vadonatúj nagy csarnok, amely a Szegedi Virág Nagybani Piacnak ad majd helyet. A területet mi is sokszor láttuk már az autópályáról, de megdöbbentő volt ott állni a közepén. Lekeny György exkluzív interjúját érdemes megnézned:

Tudtad, hogy a Szőregi Rózsa hungarikum? A Szőregi rózsatő 2012-ben nyerte el a hungarikum címet, ami azt jelenti, hogy kiemelkedő nemzeti érték, különlegesen magyar és érdemes a megőrzésre. Ez a rózsafajta több mint 100 éves múltra tekint vissza, és Szeged-Szőreg térségében termesztik nagy hagyományokkal és szakértelemmel. A Szőregi rózsatő nemcsak Magyarországon, hanem nemzetközileg is elismert, és a Szőregi Rózsefesztivál is ennek a különleges virágnak állít emléket minden évben, ahogyan most hétvégén is történt. 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb