Mindenmás

Tűzoltók siettek az egyik szegedi utcába, jelzett a szén-monoxid érzékelő

Csütörtökön délután 2 óra előtt tűzoltók siettek a Mérey utcába – jelezte több Szeged365 olvasó is. Mint Molnár Krisztinától, a Csongrád-Csanád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjétől megtudtuk, bejelzett a szén-monoxid érzékelő az egyik ingatlanban, ezért vonultak ki a tűzoltók.

Szerencsére nem történt baj a helyszínen, viszont Molnár Krisztina ezúttal is kihangsúlyozta, hogy mennyire fontos a szén-monoxid érzékelő, hiszen életet menthet!

NYÁRON IS NÉLKÜLÖZHETETLEN AZ ÉRZÉKELŐ

Fontos tudni, hogy a nagy hőségben megemelkedhet a szén-monoxid miatti riasztások száma. Ennek oka, hogy a kémény belső hőmérséklete alacsonyabb, mint a külső hőmérséklet, a beszorult hideg levegő pedig nem engedi kiáramolni az égésterméket. A légdugó miatt az égéstermék visszaáramlik a vízmelegítőbe és másodpercek alatt mérgező szén-monoxid fejlődhet. Ezért fontos még nyáron is egy szén-monoxid érzékelőt működtetni ott, ahol nyílt égésterű vízmelegítővel melegítik a vizet. 

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb