Mindenmás

Napi pakk: pokoli hőség, sok-sok napsütés és új kiállítás Szegeden

Tikkasztó hőség, 39 fok, sok-sok napsütés – így fog telni a szombatunk, úgyhogy készülj fel a nagy melegre Szegeden. Ma ünnepli szülinapját ifj. Rubik Ernő, minden idők egyik legkelendőbb játékának, a Rubik – kockának a feltalálója. Itt a hétvége, töltsd be a vizes palackot, tedd fel a napszemüveget és vágj bele a mai napba a Szeged365-tel!

MAI NÉVNAPOSOK ÉS HOLLYWOOD

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Jenő, Ernő, Henriett, Henrietta, Henrik, Jakab, Sára, Sarolta és Üdvöske nevű Szeged365 olvasónak! Érdekességek:

  • 101 éve készült el a “Hollywood” felirat a Hollywood feletti dombon. A szöveg eredetileg “Hollywoodland ” volt, de az utolsó 4 betűt az 1949-es felújítás alkalmával eltávolították.
  • 84 éve született Patrick Stewart színész (Star Trek Next Generation – Picard kapitány),
  • 80 éve ifj. Rubik Ernő építész, játéktervező, a Bűvös kocka feltalálója,
  • 43 éve pedig Kovács Ágnes olimpiai bajnok úszónő.
 Fotó: PxHere.

NAGYON GYENGE HIDEGFRONT JÖN, MEG SEM ÉREZZÜK SZEGEDEN

Szombaton egy gyenge hidegfront hatására nyugaton, északnyugaton 30-35 fok közé mérséklődik a forróság, máshol azonban, így Szegeden is marad a 36-41 fok. A napos idő mellett elszórtan kialakulhatnak záporok, zivatarok, de az előrejelzések szerint csak a délutáni, esti órákban. Többfelé élénk lehet a nyugati-délnyugati szél.

ÉLVEZD HELYBEN IS – MEDITERRÁN TERASZ SZEGED SZÍVÉBEN

A Napfény Műterem mediterrán terasza Szeged gyönyörű belvárosában várja a helyben fogyasztás szerelmeseit. Ha egy kis kikapcsolódásra vágysz munka közben, vidd el a kollégáidat és élvezd az ínycsiklandó menünket a kellemes, napsütötte teraszon. Tökéletes helyszín egy gyors ebédhez vagy egy nyugodt délutáni pihenéshez. A Napfény Műterem Szegeden a Széchenyi tér 2/a szám alatt van, Szeged gyönyörű belvárosában. Telefonon itt tudsz előrendelni 10:00 órától: 0630/952-6500.

PROGRAMOK MINDEN MENNYISÉGBEN

Itt a hétvége, így, hogy meghozzuk a kedved, hoztunk pár tuti programötletet a következő pár napra! Íme néhány:

  • nyit a kiszombori kukorica útvesztő,
  • utcabál lesz a Stefánián,
  • és új kiállítás is nyílik a REÖK-ben!

Még több program a Kikapcsunkban:

ZAJLIK A MUNKA A RÓKUSI KÖRÚTON

Jól haladnak a munkálatokkal a Rókusi körút és Csongrádi sugárút kereszteződésénél. Ma már egy gyalogos átkelőhelyet és a belső sávokat is lezárták mindkét irányban, valamint kikerültek a terelőtáblák is azon a szakaszon, ahol dolgozni fognak. A lezárások miatt torlódás is előfordulhat.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb