Közélet

Breaking: rálőttek Donald Trumpra, két ember meghalt

Rálőttek Donald Trump volt amerikai elnökre a pennsylvaniai Butlerben, egy szombati választási gyűlésen. A lövések után Trump a vérző füléhez kapott, majd az emelvény mögé bukott – számolt be róla a CNN. A helyszínen két ember meghalt, az egyikük a 20 éves támadó.

A Pennsylvania állambeli Butler megyében, Butler település közelében tartott nagygyűlésen Donald Trump beszédének megkezdése után mintegy 6 perccel történt az incidens – írta az MTI. Az elnökjelölt a tompa lövéshangok után a füléhez kapott, majd az emelvény mögé bukott, ezután a védelmét ellátó titkosszolgálat ügynökei körbevették.

Donald Trumpot ezt követően lekísérték a színpadról, és konvoja elhagyta a helyszínt. Helyszíni beszámolók alapján Trump végig eszméleténél volt, mielőtt a biztonságiak elszállították, a tömeg felé tartotta a felemelt öklét.

A nagygyűlésen tízezrek vettek részt. A rendezvény Donald Trump utolsó nyilvános választási gyűlése volt a republikánus párti országos jelölőgyűlés előtt.

KÉT HALOTTRÓL LEHET TUDNI

A The Guardian arról írt, hogy két ember halt meg az incidensben, az egyikük a 20 éves merénylő. A két áldozaton kívül egy harmadik személy is megsérült. Ő súlyos állapotban van a helyi ügyészség közlése szerint. 

Donald Trump arról számolt be, hogy a golyó a jobb fülét érte.

„Rögtön tudtam, hogy valami nincs rendben, amikor meghallottam süvítést és a lövések hangját, majd azonnal éreztem, ahogy a golyó felszakítja a bőrt”

– fogalmazott a korábbi amerikai elnök, hozzátéve, hogy komolyan vérzett.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb