Mindenmás

Villámvihar volt Szegeden: Norbert káprázatos fotókat küldött nekünk

Tegnap este Szeged felett hatalmas villámvihar tombolt, amit Norbert, a Szeged365 Family tagja csodálatos fotókon örökített meg. Egyes városrészeken nem hullott eső, de a villámok fénye lenyűgözte az egész várost. Nézd meg a képeket és tudd meg, mi várható az időjárásban a következő napokban!

Tegnap este Szegedet egy rendkívül látványos, ám kevés csapadékkal járó villámvihar érte el. Az éjszakai égboltot be-bevilágították a villámok, ám a várt eső nagy része elmaradt. Egyes városrészeken egy csepp eső sem hullott, míg más területeken minimális csapadék esett.

Norbert, a Szeged365 Family tagja csodálatos fotóival kápráztatott el bennünket, melyeken a tegnapi villámok láthatóak. Norbert képei lenyűgöző módon mutatják be a vihar erejét és szépségét, ahogy a villámok keresztülszelték az éjszakai eget. Sajnos eső kevés, helyenként egyáltalán nem esett.

A következő napokban Szegeden nagyon meleg idő várható. A hőmérséklet ma (július 14-én) és a következő napokban is 37-40°C körül alakul. Ma napközben változóan felhős égbolt és 37°C körüli hőmérséklet várható. Holnap, július 15-én, felhős lesz az ég és a csúcshőmérséklet 38°C körül alakul. Július 16-án a legmagasabb nappali hőmérséklet elérheti a 39-40°C-ot is, míg a következő napokban is marad a hőség, bár helyenként lehetnek záporok és zivatarok. Sajnos lehűlés, frissítő zápor legközelebb július 17-én késő délután és este várható eső, zivatarokkal.

Tudtad, hogy a villámok hőmérséklete akár a 30 000 Celsius-fokot is elérheti, ami ötször forróbb, mint a Nap felszíne? Ennek köszönhetően a villámok hatalmas fényt és hőt bocsátanak ki, amit még nagy távolságokból is érzékelhetünk. A villámok ereje és szépsége mindig lenyűgözi az embereket, még akkor is, ha néha ijesztőnek tűnhetnek.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb